Gostje izjemno radi prenočujejo v vrhunskih kampih, pa naj bodo šotori na tleh ali visijo med drevesi.

Prihodnost v zelenem

Nemčija virtualno (3)

Kot smo v enem prejšnjih nadaljevanj že omenili, Nemci vidijo prihodnost v trajnostnem in zelenem turizmu. Predvsem trajnostni turizem omenjajo že več let.

Nemčija kot počitniška destinacija, kar se tiče zelenih površin, kotira precej visoko. Premore kar 104 naravne parke, 16 biosfernih rezervatov in ravno toliko nacionalnih parkov. Pohodništvu je namenjenih kar dvesto tisoč označenih pohodniških poti. Mednje štejejo poti med krošnjami, doživetja z vodniki (t. i. rangerji), romarske poti, opazovanje nočnega neba, kulinarične pohode in drugo. Kolesarjem pa so namenili sedemdeset tisoč kilometrov poti. Poleg tega je treba omeniti več kot sto počitniških in tematskih poti ter 13 vinskih regij in več kot osemdeset tisoč vinarjev.

Kar se tiče prenočevanj, pa ne smemo pozabiti na kakovostno ponudbo, tudi certificirano – tako za pohodnike kot kolesarje. Nemci opažajo še, da so gostje izjemno radi prenočevali v vrhunskih kampih, med katerimi mnogi slovijo po drugačnosti – pa naj bodo na tleh ali pa gre za šotore, obešene z dreves.

Izjemno pomembna pa je bila za nemški turizem tudi kampanja #DiscoverBeethoven oziroma Odkrijmo Beethovna ali pa Doživetja z Beethovnom, kot je ta predstavitveni sklop na spletni tiskovni konferenci predstavila Maja Horvat. Zaradi covida-19 namreč večine načrtovanih dogodkov v čast visoki obletnici rojstva nemškega skladatelja Ludwiga van Beethovna niso mogli izpeljati. Realizirali so le dva projekta. Z znano televizijko in popotnico Mojco Mavec smo se lahko lani novembra na prvem programu Televizije Slovenija v oddaji Čez planke odpravili v Bonn po sledeh Ludwiga van Beethovna ter se udeležili posebnega koncerta na prostem ob 250. obletnici Beethovnovega rojstva, ki ga je predstavništvo DZT v Sloveniji pripravilo v sodelovanju s predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in nemškim veleposlaništvom v Ljubljani. Tako so s pomočjo VR-očal DZT in 360-stopinjskega filma gledalci in obiskovalci lahko vstopili v zanimiv umetnikov svet.

Decembra lani pa so potem gostili še dva glasbena večera: Beethovnov večer in Obletnica koncerta, ki so ju izpeljali s pomočjo neposrednih video prenosov. Oddajo ob 250. obletnici rojstva so prestavili v letošnje leto, so pa izdali avdio oziroma zvočno knjigo kompilacijo šestih knjig.

Predzadnji dan lanskega leta pa smo na drugem programu Televizije Slovenija lahko spremljali zanimiv dokumentarno-igrani film z naslovom Skrivnosti z Beethovnove ulice. Na ta način se je Televizija Slovenija poklonila častitljivi obletnici Beethovnovega rojstva. Film je nastal v Uredništvu glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija in v sproščenem, vizualno razgibanem slogu raziskuje povezave med Beethovnom in Slovenijo.

Znano je namreč, da je bil Beethoven častni član ljubljanske Filharmonične družbe in da je tej družbi v zahvalo poslal prepis svoje Pastoralne simfonije z lastnoročnimi popravki. Manj pa je znano, da je bil domnevno povezan s številnimi umetniki slovenskega rodu, kar v v sproščenem dokumentarcu povezuje v zanimivo zgodbo igralec in pianist Jure Ivanušič.

In kaj Nemčija pripravlja v letošnjem letu? Najprej marca kampanjo #YoursTrulyGermany, kar bi lahko prevedli kot vaša iskrena ali resnična Nemčija, kjer se bodo osredotočili na štiri segmente. Prvi bo zajemal kulturno, arhitekturno in glasbeno Nemčijo. V drugem se bodo posvetili obrti, rokodelstvu, malim butikom; v tretjem tradicionalni kuhinji, vinski kulturi in niso pozabili na pivo; v zadnjem, četrtem segmentu pa že večkrat omenjenemu trajnostnemu turizmu, počitnicam v naravi. (Konec)

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

pretežno jasno
vlažnost: 95 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 06:51, 4. marec

Postaviti moderno termoelektrarno/toplarno kot v Celju, ki uporablja za gorivo obdelane komunalne odpadke, pa bodo imeli Jeseničani toplo vodo in elektriko namesto smradu.

Bitka za regijsko bolnišnico / 06:39, 4. marec

Ma kakšna Radovljica ne me hecat no. Če ima stroka vsaj malo besede kje bo stala nova bolnišnica, je edina logična lokacija MO Kranj. Zgornj...

Za Jesenicami stojijo kot eno / 06:39, 4. marec

Ma kakšna Radovljica ne me hecat no. Če ima stroka vsaj malo besede kje bo stala nova bolnišnica, je edina logična lokacija MO Kranj. Zgornj...

O lokaciji bolnišnice stroka, ne ulica / 06:39, 4. marec

Ma kakšna Radovljica ne me hecat no. Če ima stroka vsaj malo besede kje bo stala nova bolnišnica, je edina logična lokacija MO Kranj. Zgornj...

Nova bolnišnica / 06:37, 4. marec

Ma kakšna Radovljica ne me hecat no. Če ima stroka vsaj malo besede kje bo stala nova bolnišnica, je edina logična lokacija MO Kranj. Zgornj...

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .