Jošt Karlin je poprijel za trobento.

Zvezde na snegu žarele virtualno

Športno društvo (ŠD) Gorje je tudi letos pripravilo dobrodelni koncert, na katerem so bili glavni zvezdniki domači glasbeniki in talenti, nekdanji in bodoči gorjanski olimpijci. Res pa je, da že enajstih Zvezd na snegu tokrat ni gostila telovadnica osnovne šole v Zgornjih Gorjah, temveč splet.

Koncert je bil tako zaradi razmer, ki jih povzroča novi koronavirus, letos virtualen, a zato gorjanske zvezde niso prav nič manj žarele. Gorjanci se pač ne dajo, kot radi sami rečejo. V okviru koncerta smo videli tudi nekaj posnetkov glasbenih nastopov iz preteklih let.

Letošnje leto je za ŠD Gorje še posebno praznično, saj praznuje stoletnico delovanja. S pomočjo dobrodelne prireditve Zvezde na snegu pa vsako leto zbirajo sredstva za mlade in uspešne gorjanske »laufarje«. Ker je bil in je dostop do ogleda koncerta na družbenih omrežjih društva brezplačen, lahko od 5. januarja do 5. februarja 2021 s pomočjo dobrodelne linije darujete tudi vi. Donirate tako, da odtipkate v SMS-sporočilo Svizec1 ali Svizec5, ga pošljete na številko 1919 in tako prispevate enega ali pet evrov, ki bodo namenjeni mladim tekačem in biatloncem, njihovi športni poti in razvoju.

So pa letos, ko so sestavljali program za Zvezde na snegu, v društvu pogledali tudi po svojih vrstah in ugotovili, da nimajo njihovi člani samo tekaškega talenta, pač pa tudi glasbenega. Tako smo po uvodnih govorih, v katerih je gledalce nagovoril tudi olimpionik Miro Cerar st., nekaj pozdravnih besed pa so dodali še predsednik Športnega društva Gorje Gregor Repe, župan Občine Gorje Peter Torkar, predsednik sekcije za tek in biatlon v ŠD Gorje Tomaž Žemva, predsednik panoge smučarski tek pri Smučarski zvezi Slovenije Roman Beznik, prisluhnili tudi njim. Seveda je svoj delež prispeval Nenad Pilipovič, ki je tudi tokrat z besedo, posnetki in fotografijami poskrbel, da smo bili gledalci na tekočem z najnovejšimi športnimi rezultati članov društva in izvedeli tudi kakšno zanimivost o zgodovini društva. In tudi letos je koncert povezoval Pilipovič z Matejo Erman Repe. Vodenje je bilo sicer prilagojeno spletu, tako da sta se oglašala vsak iz svojega računalniškega okenca. Besedo sta dala tudi znanim imenom, ljubiteljem športa v domačih učiteljskih vrstah in ravnateljici OŠ Gorje Mojci Brejc. Gorjanski svizci, kot imenujejo domače tekače, pa so se predstavili s pomočjo simpatičnih posnetkov, kjer je bilo očitno, da so v njihovo nastajanje vložili veliko truda – in smeha. Tako smo spoznali najmlajše, srednje in tudi tiste, za katere so humorno pojasnili, da so v puberteti ali pa ravno iz nje.

Spletni dogodek seveda ni minil brez neke vrste novoletnih športnih in podpornih obljub; večini, ki je spremljala prenos na spletni strani športnega društva na Facebooku, pa je bil zagotovo najljubši glasbeni del. Med drugim smo lahko prisluhnili oktetu Lip Bled, kvintetu Vintgar, Ani Skumvač, zasedbi Gorjanski orli, mladim gorjanskim talentom na citrah, trobenti, klaviaturah, kitari (Jošt Karlin, Jakob Poklukar, Neža Larisi, Meta Mozetič, Mirjam Tomaževič, Ema in Tadeja Žemva). Zaplesali sta Maruša Jakopič in Alja Jakopič Trampuž, ki sta se skupaj z Aljo Branc podpisali tudi pod koreografijo posnetega plesa. Kot zvezda večera je na spletnem odru gledalce pozdravila priljubljena Tanja Žagar, organizatorji spletnega dogajanja pa niso pozabili niti na domačo godbo in Klemena Bučana, ki je na Zvezdah na snegu v preteklosti že večkrat v živo zabaval gledalce z odra, kjer je združeval moderatorstvo in komedijantstvo.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

delno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-7/4

četrtek

-2/6

petek

-3/11

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PREDAVANJA / Gorenjska, 29. januar 2021

Od Babnega Polja do Goričic pri Cerkniškem jezeru

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Moti jih pokanje iz Crngroba / 18:03, 27. januar

Ko je JLA pokala po Crngrobu, ste bili tiho in vas ni nič motilo. Zdaj ko imamo lastno vojsko, pa vas vse moti.

Tragedija na Pokljuki / 08:36, 26. januar

Torej laže tudi nemški oficir, ki v zapiskih najdenih na komandi na Bledu opiše nagrado dodeljeno hlapcu Obadu.. .?? 150 mark in še 200 cigaret na koncu za pregled požganega bojišča...

Potrdili okužbo z angleškim sevom koronavirusa / 09:57, 25. januar

Zaostritev ukrepov se NE bo zgodila le v primeru, da se minister za zdravje in predsednik vlade ne bosta mogla uskladiti. Vse je mogoče..

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...