Jošt Karlin je poprijel za trobento.

Zvezde na snegu žarele virtualno

Športno društvo (ŠD) Gorje je tudi letos pripravilo dobrodelni koncert, na katerem so bili glavni zvezdniki domači glasbeniki in talenti, nekdanji in bodoči gorjanski olimpijci. Res pa je, da že enajstih Zvezd na snegu tokrat ni gostila telovadnica osnovne šole v Zgornjih Gorjah, temveč splet.

Koncert je bil tako zaradi razmer, ki jih povzroča novi koronavirus, letos virtualen, a zato gorjanske zvezde niso prav nič manj žarele. Gorjanci se pač ne dajo, kot radi sami rečejo. V okviru koncerta smo videli tudi nekaj posnetkov glasbenih nastopov iz preteklih let.

Letošnje leto je za ŠD Gorje še posebno praznično, saj praznuje stoletnico delovanja. S pomočjo dobrodelne prireditve Zvezde na snegu pa vsako leto zbirajo sredstva za mlade in uspešne gorjanske »laufarje«. Ker je bil in je dostop do ogleda koncerta na družbenih omrežjih društva brezplačen, lahko od 5. januarja do 5. februarja 2021 s pomočjo dobrodelne linije darujete tudi vi. Donirate tako, da odtipkate v SMS-sporočilo Svizec1 ali Svizec5, ga pošljete na številko 1919 in tako prispevate enega ali pet evrov, ki bodo namenjeni mladim tekačem in biatloncem, njihovi športni poti in razvoju.

So pa letos, ko so sestavljali program za Zvezde na snegu, v društvu pogledali tudi po svojih vrstah in ugotovili, da nimajo njihovi člani samo tekaškega talenta, pač pa tudi glasbenega. Tako smo po uvodnih govorih, v katerih je gledalce nagovoril tudi olimpionik Miro Cerar st., nekaj pozdravnih besed pa so dodali še predsednik Športnega društva Gorje Gregor Repe, župan Občine Gorje Peter Torkar, predsednik sekcije za tek in biatlon v ŠD Gorje Tomaž Žemva, predsednik panoge smučarski tek pri Smučarski zvezi Slovenije Roman Beznik, prisluhnili tudi njim. Seveda je svoj delež prispeval Nenad Pilipovič, ki je tudi tokrat z besedo, posnetki in fotografijami poskrbel, da smo bili gledalci na tekočem z najnovejšimi športnimi rezultati članov društva in izvedeli tudi kakšno zanimivost o zgodovini društva. In tudi letos je koncert povezoval Pilipovič z Matejo Erman Repe. Vodenje je bilo sicer prilagojeno spletu, tako da sta se oglašala vsak iz svojega računalniškega okenca. Besedo sta dala tudi znanim imenom, ljubiteljem športa v domačih učiteljskih vrstah in ravnateljici OŠ Gorje Mojci Brejc. Gorjanski svizci, kot imenujejo domače tekače, pa so se predstavili s pomočjo simpatičnih posnetkov, kjer je bilo očitno, da so v njihovo nastajanje vložili veliko truda – in smeha. Tako smo spoznali najmlajše, srednje in tudi tiste, za katere so humorno pojasnili, da so v puberteti ali pa ravno iz nje.

Spletni dogodek seveda ni minil brez neke vrste novoletnih športnih in podpornih obljub; večini, ki je spremljala prenos na spletni strani športnega društva na Facebooku, pa je bil zagotovo najljubši glasbeni del. Med drugim smo lahko prisluhnili oktetu Lip Bled, kvintetu Vintgar, Ani Skumvač, zasedbi Gorjanski orli, mladim gorjanskim talentom na citrah, trobenti, klaviaturah, kitari (Jošt Karlin, Jakob Poklukar, Neža Larisi, Meta Mozetič, Mirjam Tomaževič, Ema in Tadeja Žemva). Zaplesali sta Maruša Jakopič in Alja Jakopič Trampuž, ki sta se skupaj z Aljo Branc podpisali tudi pod koreografijo posnetega plesa. Kot zvezda večera je na spletnem odru gledalce pozdravila priljubljena Tanja Žagar, organizatorji spletnega dogajanja pa niso pozabili niti na domačo godbo in Klemena Bučana, ki je na Zvezdah na snegu v preteklosti že večkrat v živo zabaval gledalce z odra, kjer je združeval moderatorstvo in komedijantstvo.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

pretežno jasno
vlažnost: 95 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!