Nik in njegov očka Dragan Drobnjak skupaj pojeta.

Rad v šolo spet bi šel ...

Nik in njegov očka Dragan Drobnjak z Breznice sta posnela tri pesmi, namenjene otrokom. V eni Nik poje: »Rad v šolo spet bi šel, s prijatli se lepo imel ...«

»Sanjaj o lepih stvareh, sanjaj, da lepši bo svet. Išči v sebi skriti zaklad, daj vse od sebe, zdaj si mlad.« Tako se glasi refren pesmi Sanjaj, ki jo je napisal in uglasbil Dragan Drobnjak z Breznice pri Žirovnici, zapel pa jo je skupaj z devetletnim sinom Nikom. Dragan in Nik sta v teh časih, ki so za mnoge otroke in mlade težki, posnela tri pesmi, poleg že omenjene tudi pesem z naslovom Božična in Rad v šolo spet bi šel. Dragan igra kitaro, pri petju pa se mu je pridružil Nik. Pesmi so že predvajali tudi na nekaterih radijskih postajah in na televiziji, poslala pa sta jih tudi na več osnovnih šol, ki so jih objavile na Facebook profilih.

Dragan, ki je sicer zaposlen kot diplomirani zdravstvenik v UKC Ljubljana, se z glasbo ljubiteljsko ukvarja že od srednješolskih let. Igra kitaro in poje, za glasbo pa je navdušil tudi četrtošolca Nika, ki sicer ne obiskuje glasbene šole, a je po očkovih besedah zelo muzikalen in skupaj prepevata tudi zahtevnejše skladbe.

Pesem Božična je namenjena otrokom, ki v teh časih potrebujejo malo pravljičnosti. »Pesem sem napisal in uglasbil za svojega Nikca in seveda vse otroke, ki jim v teh časih ni lahko,« pravi Dragan.

Pesem Sanjaj je namenjena osnovnošolcem, zlasti tistim v devetem razredu, ki izbirajo srednjo šolo, pa še ne vedo, katera je prava pot zanje. Tega nekateri ne vedo niti po končani srednji šoli. A kot pravi Dragan, nikoli ni prepozno, da najdeš svojo pot, in tudi kot odrasel vedno lahko narediš korak k sreči, ki se skriva v tem, da počneš stvari, ki te resnično osrečujejo. Čas je, dokler živimo, pravi Dragan.

Pri pesmi Rad v šolo spet bi šel pa je glavni Nik, saj je opisal svoje občutke ob tem, ko ne more hoditi v šolo, očka pa je napisal besedilo in melodijo. V njej Nik poje: »Odmor, norenje, igra, smeh, večkrat padel sem po tleh. Naenkrat pa sedenje le bližina zdaj nevarna je ...« In še: »Rad v šolo spet bi šel, s prijatli se lepo imel ...«

Vse tri pesmi so za zdaj na ogled na Youtubu, glede na odlične odzive pa Dragan razmišlja tudi o tem, da bi vsaj kakšno posnela v studiu, ima celo idejo, da bi kakšno priredil tudi za orkester.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

pretežno jasno
vlažnost: 90 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-2/14

sobota

6/12

nedelja

7/15

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Gorenjska, 10. april 2021

O literaturi med letoma 1970 in 1980

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?