Učenci so za predstavo vadili po videokonferencah. / Foto: arhiv ŠKUD Verine zvezdice

Drejček na spletu

Epidemija je otežila delo tudi Šolskemu kulturno-umetniškemu društvu (ŠKUD) Verine zvezdice, ki deluje v okviru OŠ Marije Vere, zato so se odločili priprave na svojo novo predstavo prikazati na spletu.

Predstavo Drejček in trije Marsovčki po knjižni predlogi Vida Pečjaka bi morali v ŠKUD Verine zvezdice na oder postaviti v lanskem šolskem letu, a jim je že takrat načrte prekrižal novi koronavirus, prav tako se je izkazalo za nemogoče, da bi predstava na odrskih deskah Doma kulture Kamnik zaživela še lani. A ker so veliko prizorov pripravili že pred prvim valom epidemije in so vaje nadaljevali na Zoomu, so se odločili, da javnosti kljub temu še pred koncem lanskega leta pokažejo sadove svojega dela, so pojasnili v ŠKUD Verine zvezdice.

Konec lanskega novembra so tako pripravili spletni dogodek oziroma »hibridno vesoljsko predstavo« Drejček z Marsa, ki so jo v živo predvajali po virtualnih kanalih Doma kulture Kamnik, posnetek pa si je še vedno možno ogledati na Youtubu. »Dogodek je omogočil vpogled ne le v nastajanje predstave Drejček na Marsu, temveč tudi v delovanje gledališke skupnosti same, ki deluje že skoraj deset let,« so pojasnili in dodali, da so projekt pripravili sedanji in nekdanji učenci OŠ Marije Vere, ki so obiskovali mladinski pevski zbor in gledališki klub. Učenci so ob spodbudi petih mentorjev pripravili besedila na posamezne dogodke iz knjige Drejček in trije Marsovčki, Manca Berlec je oblikovala besedila pesmi in jih uglasbila. Še vedno pa upajo, da bodo predstavo lahko v prihodnosti uprizorili tudi na odru, ne le na spletu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 59 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

3/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?