Zakonca Bertoncelj z Belce sta imela zasut izhod z dvorišča na cesto, zaposleni v Komunali Kranjska Gora so to nevšečnost v torek že odpravili, za kar se jim zakonca iskreno zahvaljujeta. / Foto: Gorazd Kavčič

Odvažajo velike kupe snega

Od 28. decembra do 5. januarja je v Ratečah zapadlo približno meter in pol snega, je povedal direktor Komunale Kranjska Gora Blaž Knific in dodal, da so že od prvega dne njihove ekipe na terenu in bodo še najmanj en teden oziroma vse do takrat, ko bodo odpeljale vse kupe.

Kranjska Gora – »V povprečju imamo v 24 urah na terenu šest ekip, od tega praviloma tri podnevi in tri ponoči. Sneg odvažamo na štiri deponije, od tega sta dve v komunalni bazi Tabre, ena nasproti nekdanjega hotela Lek v Kranjski Gori in še ena v Podkorenu ob regionalni cesti. Komunalna podjetja si med seboj pomagamo, dodatno smo najeli frezo (skupaj s strojnikom) iz radovljiškega komunalnega podjetja, najeli smo še štiriosne kamione zasebnega podjetja, ki so nam pomagali predvsem pri odvozu snega. Ogromne količine snega je bilo treba sproti odvoziti ob regionalni cesti, v ozkih delih Kranjske Gore in v Ratečah. Rad bi še poudaril, da sem zelo vesel, da kljub vsem tem akcijam nismo povzročili materialne škode, in kar je najbolj pomembno: da ni prišlo do kakšnih nesreč,« je pojasnil Blaž Knific, ki je tudi sam v ponedeljek pomagal voditi akcijo čiščenja vseh pločnikov ob regionalki od Gozda - Martuljka do Kranjske Gore. »V osmih urah nam je uspelo očistiti vse pločnike.« Kot je tudi dejal, se je silos izkazal za več kot upravičeno investicijo. »Od 28. decembra do danes smo imeli dva vremenska ekstrema, ko se je med snegom pojavil ledeni dež in je bilo treba cesto takoj posipati. Pomemben je čas nakladanja, silos nam naloži na kamion sol za posipanje v petih minutah.«

Nazadnje so imeli toliko snega leta 2014, ko sta bila v Sloveniji med 31. januarjem in 8. februarjem razglašena tudi dva alarma.

»V letu 2021 bomo osemdeset odstotkov sredstev iz lastne amortizacije, približno 120 tisoč evrov, namenili za posodobitve zimske službe. Prioriteta bo nakup specialnih frez,« je še napovedal direktor Komunale Kranjska Gora Blaž Knific.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

pretežno jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!