Prenos opreme kot podlaga za boljše sodelovanje

V Kranjski Gori si želijo boljšega sodelovanja med žičničarji in domačim smučarskim klubom. Dobri odnosi med vsemi akterji so temelj razvoja tako smučarskega športa kot turizma v destinaciji nasploh, je poudaril župan.

»Vsekakor ne želim, da bi se nekoč govorilo, da je bila občina tista, zaradi katere smo v Kranjski Gori izgubili tekmo svetovnega pokala.«

Kranjska Gora – Kranjskogorski občinski svet je pred prazniki nadaljeval sredi meseca prekinjeno obravnavo točke o soglasju za prenos snežnih topov v lasti domačega smučarskega kluba (ASK) na podjetje RTC Žičnice Kranjska Gora, ki jih tudi dejansko upravlja. Svetniki so se po temeljitem pogovoru o sodelovanju med občino, klubom in žičničarji odločili, da s prenosom soglašajo in na ta način vzpostavijo temelje za boljše sodelovanje med lokalno skupnostjo in podjetjem, ki je eden od temeljnih akterjev turizma v destinaciji.

Soglasje k prenosu že amortiziranih snežnih topov so namreč žičničarji postavili kot enega od pogojev za podpis desetletne pogodbe o nadaljnjem sodelovanju s smučarskim klubom in posredno prihodnjo usodo izvedbe Pokala Vitranc. »Vsekakor ne želim, da bi se nekoč govorilo, da je bila občina tista, zaradi katere smo v Kranjski Gori izgubili tekmo svetovnega pokala,« je svetnike v uvodu nagovoril župan Janez Hrovat.

Kot je pojasnil predsednik ASK Kranjska Gora Gregor Benedik, je do zapleta prišlo po prihodu novih lastnikov RTC Žičnice Kranjska Gora, ki trdijo, da obstaja zagotovilo oziroma dokument, po katerem naj bi bili snežni topovi po dobi amortizacije njihovi. »Mi se s tem nismo strinjali, glede na pogodbe z občino tega brez njenega soglasja niti ne moremo storiti,« je povedal Benedik. Pojasnil je še, da so z Žičnicami leta 2016 podpisali desetletno pogodbo o sodelovanju, ki pa je bila spomladi s strani žičničarskega podjetja enostransko odpovedana. »V pogodbi je k sreči člen, ki govori o enoletnem odpovednem roku, tako da Pokal Vitranc 2021 v skladu s to pogodbo lahko organiziramo. Kljub vsemu je v pogajanjih, ki jih imamo z družbo, še vedno več vprašanj kot odgovorov, zato predlagamo, da lastništvo opreme, kot predlagajo žičničarji, vendarle prenesemo nanje, ne nazadnje jo v vsem tem času ne le uporabljajo, ampak tudi, kot narekuje pogodba, vzdržujejo. V dobro kluba, v dobro kraja in v dobro Pokala Vitranc smo se zato odločili, da se s prenosom lastništva strinjamo, ob tem pa vztrajamo pri podpisu dolgoročne pogodbe glede organizacije tekmovanj, treniranja otrok in ostalih smučarjev ter upravljanja poligona, skratka pogodbe, kakršne smo imeli tudi doslej.«

Benedik je poudaril, da bi podpis pogodbe oziroma urejena razmerja med akterji na področju smučanja predvsem predstavljali dober temelj za nadaljnje delo z mladimi pa tudi za razvoj smučanja nasploh.

Pojasnil je še, da pogovori z žičničarji, v katerih kot partner sodeluje tudi Smučarska zveza, za zdaj potekajo dobro. Z njim se je strinjal tudi župan Hrovat, ki je poudaril, da morajo biti v pogovore vključeni vsi: Žičnice Kranjska Gora, klub in občina. »Drug brez drugega ne moremo, če ne sodelujemo, delamo škodo ne samo razvoju smučarskega športa, ampak celotnemu turizmu v občini.«

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

pretežno jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!