Celoletni horoskop

Z letom 2021 prihajamo po kitajskem horoskopu v leto bivola – niu. To leto vsem nadene jarem odgovornosti. Brez vloženega truda ne moremo pričakovati uspeha. Je čas za urejanje zadev.

OVEN 21. marec–20. april

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: lev, tehtnica, kozorog
Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: zmaj
Element: ogenj
Vodilni planet: Mars
Prednosti: samozavest, odgovornosti, delavnost
Slabosti: trma
Značilna lastnost: pogum
Barva: rdeča
Kamen: ametist, rubin, diamant
Drevo: bor

V želji, da bi čim prej prišlo do kakršnih koli sprememb, boste v svojem delavnem duhu dali vse od sebe. Pot se bo zdela dolga, a določenih stopnic ne bo mogoče preskočiti. V nekaterih situacijah bo pretehtalo tako, da sami ne boste mogli vplivati na rezultate. Dejanja bodo hitrejša od zamisli, zato se bo ne malokrat zgodilo, da vas bo presenetila vaša eksplozivnost. Svoj prosti čas boste namenjali kreativnosti, saj boste skoznjo občutili največ svobode. Veliko je boste izrazili v sredini leta, ki vam bo prinesla nekaj priložnosti tudi v finančnem smislu. Na splošno pa se s financami ne boste kaj dosti ukvarjali. Osrečevale vas bodo preproste stvari. V ljubezni boste počakali na pravi trenutek, za vsak primer z varne razdalje. Ko boste prepričani o pozitivnem razpletu, pa boste brez očitkov z vseh strani krenili v svojo smer. Srečne številke: 2, 3, 8, 15, 26, 30, 33. Misel, ki jo boste upoštevali: Vsak je svoje sreče kovač.

BIK 21. april–21. maj

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: devica, kozorog
Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: kača
Element: zemlja
Vodilni planet: Jupiter
Prednosti: samostojnost, impulzivnost
Slabosti: vihravost
Značilna lastnost: odvisnost
Barva: rožnata, zelena
Kamen: zeleni smaragd, safir
Drevo: jablana, cipresa

S približki ne boste zadovoljni. Kar si boste zadali, boste tudi dosegli. In to brez bližnjic in prehitevanja. Izoblikovali si boste tempo po svoji meri, tako da bo lahko prišlo tudi do pretirane obremenjenosti. Morali se boste ustaviti in se odločiti, ali je pomembnejše vaše zdravje ali poslovni uspeh. Mlačnemu maju bo sledil junij, ki bo presegel vaša pričakovanja. Začele se bodo dogajati lepe stvari. Pokončna drža in neomajnost v odločitvah vas bosta odlikovali vse leto. Na svojih močnih področjih boste okrepili svoje znanje. Ko boste na ljubezenski strani porabili vse adute, se boste zanesli na iskrenost v svojem srcu. Te bo dovolj, da boste ohranili tople in mirne odnose z ljudmi, s katerimi ste najbolj povezani. Srečne številke: 2, 7, 10, 14, 29, 33, 34. Misel, ki jo boste upoštevali: Bodi do drugih tak, kakršen si želiš, da bi bili oni do tebe.

DVOJČKA 21. maj–21. junij

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: tehtnica, vodnar
Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: konj
Element: zrak
Vodilni planet: Merkur
Prednosti: človekoljubje, ljubeznivost
Slabosti: neodgovornost
Značilna lastnost: odzivnost
Barva: rumena
Kamen: rdeči ahat, opal
Drevo: kostanj, oreh, leska

Določeni dogodki preteklega leta so vas oblikovali tako močno, da boste težko skrenili z začrtane poti. Na področju poslovnosti se boste za trenutek prestrašili, da ste stopili v prevelike čevlje. A strah bo kmalu odveč, saj bodo rezultati govorili sami zase. Prebudili boste skrite potenciale v sebi in skoznje našli ventil za sprostitev napetosti. Apetiti ne bodo preveliki niti v finančnem smislu, saj se vam bo tokrat uspelo prebiti čez ovire. Pri čustvenih vprašanjih se boste zanašali na pretekle izkušnje in manj kot na to ne boste pristali. V vašem planu ne bo slepomišenja niti polovičarstva. V primeru, da bi to prejeli z nasprotne strani, se boste zrelo umaknili še pravi čas. Motivirani za spremembe boste zanje postali pravi magnet. Leto si boste zapomnili po pisano obarvanih jesenskih mesecih. Srečne številke: 1, 3, 5, 6, 15, 24, 27. Misel, ki jo boste upoštevali: Moč je v nas.

RAK 22. junij–22. julij

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: škorpijon, ribi, lev
Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: koza
Element: voda
Vodilni planet: Luna
Prednosti: potrpežljivost
Slabosti: naivnost
Značilna lastnost: zvestoba
Barva: siva, srebrno modra
Kamen: biser, kristal
Drevo: vsa tista drevesa, ki so bogata s sokom

Pred pomembnimi odločitvami si boste vzeli čas in se najprej vprašali, kaj si resnično želite. Novih nalog se boste lotevali postopoma in zbrano. Pod pritiskom se boste hitreje zmedli in vezanost na določene roke vam ne bo odgovarjala. Zaradi svoje prizadevnosti boste kljub temu v tem letu utrdili svoj poslovni položaj. Smejalo se vam bo v sredini leta, ko se bodo pojavile možnost za napredovanje. Odločiti se boste morali, ali bi sprejeli večjo odgovornost ali bi rajši ostali varno zasidrani v svojem pristanu. V odnosih boste delovali uglašeno in prilagodili se boste najrazličnejšim situacijam, a vendar do meje, ki si jo boste že ob začetku postavili. Za vas bodo pomembna le dejstva in skrite namene boste takoj prepoznali. Svoja čustva boste pokazali proti koncu pomladi. Srečne številke: 7, 10, 12, 16, 24, 34, 35. Misel, ki jo boste upoštevali: Vsaka stvar je za nekaj dobra.

LEV 23. julij–23. avgust

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: oven, škorpijon, vodnar
Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: opica
Element: ogenj
Vodilni planet: Sonce
Prednosti: radodarnost, prisrčnost
Slabosti: domišljavost
Značilna lastnost: obilnost
Barva: vse sončne barve
Kamen: rubin, topaz
Drevo: limona, lovor, pomaranča

V novo leto boste vstopili neobremenjeno in razigrano. Do sebe ne boste pretirano zahtevni in znali si boste privoščiti tudi počitek. Pokazali boste svojo nežno plat in se v največji meri izogibali konfliktom. Službeno se boste najbolje odrezali v ekipnih nalogah, saj se bo sodelovanje izkazalo za vašo pomembno vrlino. Za svoja prizadevanja boste nagrajeni in pohvaljeni, ni pa nujno, da to pomeni napredovanje. Z večjimi spremembami se boste srečali ob koncu leta, ko si boste pravično odrezali svoj kos torte. Romantično obarvani poletni dnevi bodo leto precej popestrili. Postali boste pozornejši na svet okoli sebe in vse bo imelo svoj namen. Premagali boste strah v sebi, ki vas je oviral pri določenem projektu. Letos imate vse možnosti za velike stvari. Srečne številke: 4, 5, 6, 12, 17, 23, 27. Misel, ki jo boste upoštevali: Vse poti vodijo k cilju, pa čeprav se včasih zdijo daljše, kot v resnici so.

DEVICA 24. avgust–23. september

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: bik, kozorog
Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: petelin
Element: zemlja
Vodilni planet: Merkur
Prednosti: redoljubnost, varčnost, temeljitost
Slabosti: kritičnost
Značilna lastnost: natančnost
Barva: zelena, temno rjava
Kamen: ahat, topaz
Drevo: leska, breskev

Okrepili boste svojo notranjo moč, saj se boste zavedali, da iz nje izhaja vse, kar potrebujete za spopadanje s težavami. Vaš recept za srečo bo preprost in svojo dobro voljo boste radi širili med ljudi. Samozavestna drža v januarju vas bo rešila iz marsikatere zagate. Na službenem področju vam ne bodo pripisovali tolikšnega vložka, kot ga boste občutili s svoje strani. Naj bo pomembno le to, da na koncu ne boste prikrajšani. Leto bo prepleteno z novimi doživetji. Potovanja in spoznavanje novih krajev je eno izmed njih. Aktivirali boste tudi svojo romantično plat, ki bo tokrat postala izrazitejša. Podvig, ki si ga boste omislili, ne bo le še eden izmed prekrižanih načrtov. Preprosto ne boste dovolili, da vam spodleti. Srečne številke: 8, 10, 11, 18, 20, 25, 30. Misel, ki jo boste upoštevali: Ključ do uspeha je osredotočenost na stvari, ki si jih želimo, in ne na tiste, ki se jih bojimo.

TEHTNICA 24. september–23. oktober

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: dvojček, vodnar
Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: pes
Element: zrak
Vodilni planet: Venera
Prednosti: predanost, simpatičnost
Slabosti: nezvestoba
Značilna lastnost: očarljivost
Barva: različni odtenki modre
Kamen: safir, korale
Drevo: jesen, topol, jabolka

Delovali boste individualno in na trenutke se bo zdelo, da se bolje počutite takrat, kadar niste obkroženi s prevelikim številom ljudi. Umik vam bo najbolj prijal od meseca februarja do maja, ko boste v sebi začutili prebujenje. Poslovni odnosi bodo korektni in dosegli boste visoko raven spoštovanja pri ljudeh v svoji okolici. Dobro finančno stanje bo posledica vašega premišljenega ravnanja z denarjem, jeseni pa se vam nasmehne sreča ob nenadnem dobičku. Vsi tisti, ki ste vezani, boste v odnosu postali bolj vodljivi in odprti za vsakršne spremembe. V tem obdobju možne prelomnice na vas ne bodo pustile tako velikih posledic, kot bi jih sicer. Pri samskih se bodo kazale priložnosti za začetek nove zveze. Najugodnejša meseca za to pa bosta september in oktober. Srečne številke: 2, 4, 8, 11, 14, 27, 29. Misel, ki jo boste upoštevali: Vedno je nekaj, za kar je treba biti hvaležen.

ŠKORPIJON 24. oktober–22. november

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: rak, ribi
Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: prašič
Element: voda
Vodilni planet: Pluton
Prednosti: požrtvovalnost, prijateljstvo
Slabosti: trmoglavost
Značilna lastnost: idealizem
Barva: temno rdeča
Kamen: mesečev kamen, rubin
Drevo: glog, trave

Po novem letu boste končno začutili več svobode, ki ste jo že pošteno pogrešali. Delo si boste razporedili tako, da vam bo vedno ostalo dovolj časa tudi zase. V svojih idejah boste produktivni in na poslovnem področju si boste povečali možnosti za dober zaslužek. Kot da bi vas nekaj vleklo nazaj, boste v ljubezni bolj zadržani in sramežljivi. Največ poguma bo v vas takrat, ko se bo treba odločati na hitro. V takih primerih se boste zanašali na svoje občutke, ti pa vas ne bodo pustili na cedilu. Leto bo stkalo nove vezi in v vašo sredino pripeljalo sveža poznanstva, ki bodo po opravljenih preizkušnjah prerasla v prijateljstva. Vaša glavna vrednota bo družina in naredili boste vse, kar bo v vaši moči, da v njej ohranite pristne odnose in zaupanje. Srečne številke: 4, 10, 12, 17, 22, 24, 33. Misel, ki jo boste upoštevali: Nič se ne zgodi brez razloga.

STRELEC 23. november–21. december

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: lev, oven
Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: podgana
Element: ogenj
Vodilni planet: Jupiter
Prednosti: razsodnost, voditeljstvo, navdušenost
Slabosti: nezaupljivost
Značilna lastnost: optimizem
Barva: vijolična, modra
Kamen: cirkon, ametist
Drevo: hrast, lipa

Prve tedne vas bodo obhajali dvomi o nedavno sprejetih odločitvah. Potrebovali boste nekaj več spodbude pri premagovanju začetnih preprek in kmalu se boste spet počutili nepremagljive. Nekaj zmedenosti vam prinese tudi marec, ko boste končno sprejeli ponujene nasvete, preden krenete v neznano. Vaš moto na čustvenem področju bo sodelovanje in dobro se boste zavedali, kaj vse se da storiti, če si pomagamo med seboj. Finančna situacija bo v prvi polovici leta skorajda nepredvidljiva, a vendar se stvari obrnejo na bolje s prihodom poletja. Stvari boste vzeli take, kot so, in se veselili vsakega majhnega uspeha. Proste dneve boste izkoristili za učenje, druženje in zabavo. S svojo sproščenostjo boste v središču pozornosti, kjerkoli se boste pojavili. Srečne številke: 4, 7, 10, 12, 28, 31, 33. Misel, ki jo boste upoštevali: Rojeni smo bili, da smo resnični, in ne popolni.

KOZOROG 22. decembra–20. januarja

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: oven, bik, devica
Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: bivol
Element: zemlja
Vodilni planet: Saturn
Prednosti: prizadevnost, vestnost
Slabosti: ljubosumnost
Značilna lastnost: neomajnost
Barva: črna in bela
Kamen: ametist, mesečev kristal, rubin
Drevo: bor, breza

Največjo uslugo si boste naredili, če od sebe ne boste zahtevali nemogočih stvari. Ustavite se za trenutek, globoko vdihnite in se sprostite. S svojim smislom za organizacijo boste v različnih situacijah znali poskrbeti za vse in še več. Pred vami bo ponudba, katere sprejetje bo za vas predstavljalo prav posebne novosti. Za premislek si rajši vzemite več časa, saj bo odločitev dolgoročno vplivala na vaše življenje. V ljubezni se boste počutili razdvojene. Odgovor boste našli, če boste brali med vrsticami. Bolj kot besede boste pri ljudeh cenili dejanja, ki pa ne bodo vedno skladna z vašimi visokimi pričakovanji. Godilo vam bo, ko boste svoje veselje delili z drugimi, marsikdo pa se bo k vam zatekel po strokovni nasvet. Srečne številke: 7, 8, 12, 18, 21, 32, 35. Misel, ki jo boste upoštevali: Pozitivne misli nas vodijo na prave kraje.

VODNAR 21. januar–19. februar

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: tehtnica
Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: tiger
Element: zrak
Vodilni planet: Uran
Prednosti: prizadevnost, neodvisnost
Slabosti: nestanovitnost
Značilna lastnost: prijateljstvo
Barva: turkizna
Kamen: akvamarin, granit
Drevo: češnja in vsa druga sadna drevesa

Leto boste začeli spodbudno in motivirani boste za nove začetke. Zahtevno občinstvo vam ne bo dalo miru in hitro boste začeli sveže projekte. Težko boste šli iz svoje kože, v delavnem okolju se boste počutili še najbolj domače. Na vas bo, da se odločate, kaj postaviti na prvo mesto. Uspešno boste uskladili vsa področja, ki so za vas najpomembnejša. Nekaj ovir na čustvenem področju lahko pričakujete od jesenskih mesecev naprej, ko ne boste točno vedeli, na kakšen način bi izrazili vse skrite dvome. Za vaše razmerje bo ključna sladko-grenka preizkušnja v oktobru. Vaša izstopajoča lastnost bo solidarnost in v tem boste dejavni skozi celo leto. Spremljala vas bo sreča, ki pa je ne boste več jemali za samoumevno. Srečne številke: 2, 5, 7, 17, 22, 28, 34. Misel, ki jo boste upoštevali: Življenje se začne, ko stopimo iz svoje cone udobja.

RIBI 20. februar–20. marec

Znamenja, s katerimi se najbolj ujamete: rak
Ustrezno znamenje kitajskega horoskopa: mačka
Element: voda
Vodilni planet: Neptun
Prednosti: fantazija, sočutnost
Slabosti: neodločnost
Značilna lastnost: sočutje
Barva: morsko zelena
Kamen: brezbarvni mesečev kamen, biser
Drevo: vrba, breza

Vaša tekmovalna naravnanost bo iz vas izvabila vse tiste lastnosti, ki jih že dolgo časa pogrešate. Potrebna bo predvsem na poslovnem področju, kjer ste že dodobra naveličani tega, da stvari kljub vašemu trudu ostajajo nespremenjene. Za dokazovanje svojih sposobnosti boste ubrali drugačno taktiko in uspeh se vam ne bo izmuznil. Zanesli se boste tudi na svoja znanja iz preteklosti. Vaša prednost bodo dobre komunikacijske veščine. Partnerska nesoglasja boste reševali s sklepanjem kompromisov. Odločitve bodo najsložnejše pri načrtovanju skupinskih projektov. Takrat se boste čutili povezane še bolj kot običajno. Posebno pozornost boste namenili skrbi za svoje telo in okrepili svoj imunski sistem. Srečne številke: 6, 9, 11, 13, 25, 30, 31. Misel, ki jo boste upoštevali: Verjemi, da zmoreš, in že si na pol poti do cilja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno oblačno
vlažnost: 44 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-2/15

sobota

6/10

nedelja

8/12

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Gorenjska, 10. april 2021

O literaturi med letoma 1970 in 1980

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?