Naj prostovoljec je Rok Šarič

Škofja Loka – V občini Škofja Loka so razglasili naj prostovoljca leta 2020. Na razpis je šestnajst organizacij prijaviteljic predlagalo šest prostovoljcev, med njimi je izbran Rok Šarič.

Roka odlikuje vestno prostovoljsko delo predvsem na področju mladih: je aktiven in uspešen mentor v društvu tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika, inštruktor v Mladinskem centu Blok in podpredsednik kluba Interact. »Zaslužen je za vsestransko pomoč v občini Škofja Loka in humanitarno delo na različnih projektih. V letu 2020 je več desetim otrokom s svojim delom omogočil taborjenje v času poletnih počitnic. Vodil je projekt Škrat za en dan in z darili osrečil kar 65 otrok. V času epidemije se je tako kot mnogi prostovoljci udejstvoval pri oskrbi pomoči potrebnih v občini, je tudi eden izmed mentorjev mednarodnim prostovoljcem v Škofji Loki,« navajajo v utemeljitvi.

»V letu 2020 je bilo prostovoljstvo v samem vrhu. Neplačano delo je veliko vredno, saj prinaša notranje zadovoljstvo, hkrati pa izboljšuje svet. In naši loški prostovoljci so poleg izboljševanja sveta zaslužni tudi za dvig kvalitete življenj v občini, kar se je odrazilo tudi z odzivom na razpis,« meni Nina Milinkovič, tudi sama dolgoletna prostovoljka, dobitnica priznanja Mladinskega sveta Slovenije za naj prostovoljko 2018, ki je v prepričanju, da prostovoljsko delo zakrpa veliko lukenj v sistemu, v občini prevzela pobudo za dvig pomembnosti prostovoljskega dela. »V Škofji Loki je veliko izjemnih prostovoljcev in dobrih ljudi, zato se bom še naprej trudila, da se bo prostovoljstvo spodbujalo in bomo skupaj zgled drugim. Biti prostovoljec pomeni biti junak! Prostovoljcev je še veliko več in ostajajo neimenovani, a nikakor pozabljeni. Vsi pa dobro vemo, da za prostovoljstvo ne potrebujemo nagrade, saj se ta odraža v nematerialnih stvareh, nasmehu in prijaznosti ljudi. Imeli smo težko in nehvaležno nalogo, saj je izbira enega prostovoljca morda nepravična, kajti zahvala gre vsem in vsakomur, ki pomaga,« sklene Milinkovičeva.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 91 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!