Ena izmed prednostnih nalog patrulje bo informiranje o primerni in obvezni opremi za varno pohodništvo, varnem gibanju na smučarsko-tekaških površinah in sprehajalnih ter kolesarskih poteh. / Foto: Suzana P. Kovačič

Turistična patrulja v Kranjski Gori

Turistično patruljo so uvedli z mislijo na varno in prijetno bivanje lokalnega prebivalstva ter obiskovalcev na destinaciji Kranjska Gora. Uredili so tudi skoraj štirideset kilometrov prog za tek na smučeh.

Kranjska Gora – Na božični dan so v Kranjski Gori t. i. turistično patruljo uvedli iz več razlogov. »V prvi vrsti je to skrb za varnost in dobro počutje lokalnega prebivalstva. Turistično patruljo smo uvedli tudi z namenom ozaveščanja obiskovalcev destinacije Kranjska Gora. Tako bo ena izmed prioritetnih nalog patrulje informiranje o primerni in obvezni opremi za varno pohodništvo, varnem gibanju na smučarko-tekaških površinah in sprehajalnih ter kolesarskih poteh. Obiskovalce bo patrulja informirala tudi o aktualnem dogajanju v naši destinaciji in v času prireditev nadzorovala prizorišča,« je sporočila Mojca Mežek iz Turizma Kranjska Gora.

Z nadzorom najbolj turistično obljudenih krajev na destinaciji in rednimi obhodi predvsem v obdobju praznikov, počitnic in ob koncih tedna bo patrulja preprečevala tudi morebiten vandalizem. V sodelovanju z redarsko službo pa bo nadzorovala in opozarjala na neprimerno parkiranje.

»S situacijo letošnjega leta smo varnost, skrb za sočloveka, solidarnost in zdravje ponovno uvrstili med prioritete naših življenj. Turistično patruljo zato uvajamo z mislijo na varno in prijetno bivanje lokalnega prebivalstva ter obiskovalcev,« je sklenila Mežkova.

Urejene so proge za tek na smučeh

V zadnjih dneh je na destinaciji Kranjska Gora zapadla velika količina snega, ki jim je omogočila, da so uredili večino tekaških prog. »Tako se dnevno ureja proga v tekaškem centru v Ratečah, kjer je letos tudi edina plačljiva proga. Za dnevno vstopnico boste odrasli odšteli 5 evrov, mladi in seniorji 3 evre. Lahko jo kupite v tekaškem centru v Ratečah ali v Baru Confine ob meji v Ratečah,« je pojasnila Mojca Mežek.

Dnevno urejena je tudi proga v dolžini pet kilometrov ter na novo urejen rekreacijski krog v dolžini 1,5 kilometra (lažja proga) v Nordijskem centru Planica, uporaba prog je v sezoni 2020/21 brezplačna. Tekaška proga proti Tamarju in Ratečam bo urejena dvakrat tedensko.

Smučine so urejene tudi nižje v dolini, v Gozdu - Martuljku in Mojstrani. Za vse, ki radi tečete ponoči, pa je za hotelom Kompas urejena krožna proga, ki je med 17. in 20. uro tudi osvetljena.

V naslednjih dneh se bo uredila še tekaška povezava med Podkorenom pod dvosedežnico Velika dolina in Ratečami ter naprej v Planico.

»Zaradi trenutne epidemiološke situacije smo v želji, da bi obiskovalcem in uporabnikom naših prog za tek na smučeh omogočili čim varnejšo rekreacijo, uredili skoraj štirideset kilometrov prog v celotni destinaciji,« je še dodala Mojca Mežek iz Turizma Kranjska Gora.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

pretežno jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!