Občina še ni obupala

Čeprav je investitor v dom starejših v Železnikih predlagal prekinitev koncesije, na občini še iščejo možnosti, ki bi omogočile uresničitev projekta na predvideni lokaciji.

Železniki – Na zadnji seji občinskega sveta v Železnikih, ki je potekala minuli četrtek, je beseda pričakovano nanesla tudi na načrtovani dom starejših. Kot smo poročali, je investitor SeneCura Central Sl podal predlog za sporazumno prekinitev pogodbe o koncesiji za dom v Železnikih, o čemer pa na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve še niso odločali. Pred tem je namreč škofjeloška upravna enota zavrnila izdajo gradbenega dovoljenja, saj na predvideni lokaciji Na Kresu manjka funkcionalno zemljišče za parkirišče, zato se je župan Anton Luznar s predstavniki investitorja dogovoril, da bo ta predlagal zamenjavo lokacije in umestitev doma na sosednje zemljišče na drugi strani vodotoka Dašnica, česar pa nato ni storil.

Župan je v odgovoru na vprašanja glede doma, ki jih je občinski svetnik Miran Šturm zastavil pred zadnjo sejo občinskega sveta, zapisal, da sklepajo, da investitor ne bo spreminjal lokacije in da mu morajo priti naproti pri obstoječi lokaciji za plavalnim bazenom. Župan je na seji dodatno povedal, da je iz dopisov razvidno, da investitor nekako išče možnosti, da bi zgodbo z domom v Železnikih končal, pri čemer mu je po njegovem prav prišla tudi ugotovitev upravne enote. »Mislim in tudi iz dopisov je razvidno, da na novo lokacijo ne bo šel še enkrat projektirat doma za 50–60 postelj, ker ekonomsko ni upravičeno,« je dejal.

Iz županovega odgovora na vprašanja svetnika je tudi razvidno, da so v Domelu pripravljeni sodelovati pri morebitnem nakupu nadomestnega zemljišča in njegovi protipoplavni ureditvi. Župan omenja tudi oktobrski sestanek z novim direktorjem za razvoj SeneCure v Sloveniji, ki je povedal, da so bolj zainteresirani za gradnjo večjih domov, saj so ekonomsko upravičeni takšni z vsaj 150 posteljami. Omenja tudi pogovore s predstavniki stolpnic in predsednikom mestnega odbora Na Kresu glede možnosti za funkcionalno zemljišče za parkirišče doma. Ena možnost je na zemljišču na drugi strani vodotoka Dašnica, kar je povezano s stroški nakupa zemljišča in gradnjo povezovalnega mostu. Druga možnost pa je gradnja garažne hiše med trgovskim centrom in plavalnim bazenom, ki je predvidena tudi v proračunu za prihodnje leto. Več svetnikov je na seji izrazilo mnenje, da bi morali zaradi pomanjkanja parkirišč pri stolpnicah v vsakem primeru zgraditi garažno hišo, tudi če doma starejših na tem območju ne bo.

Na Šturmovo začudenje, kako je lahko nadomestno zemljišče na Kemperlovem vrtu poplavno ogroženo, predvidena lokacija na obstoječem teniškem igrišču pa ne, je župan odvrnil, da je tako zavedeno v obstoječih kartah poplavne ogroženosti. Šturm meni, da bi morala občina ponovno skušati prepričati investitorja, da bi predlagal zamenjavo lokacije. Če bo ministrstvo pristalo na prekinitev koncesije in doma v Železnikih tokrat ne bodo zgradili, pa je po mnenju Šturma treba aktivno pristopiti k iskanju ustrezne parcele za dom in drugega investitorja ter počakati na naslednji razpis za koncesijo. Naklonjenost iskanju nove lokacije je izrazilo še nekaj drugih svetnikov.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

pretežno jasno
vlažnost: 95 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!