Komenda brez zdravnika?

Po odpovedi koncesije družinskega zdravnika v Komendi v občinski upravi iščejo novega koncesionarja.

Komenda – Zdravstveni zavod Revita je jeseni odpovedal pogodbo o koncesiji za opravljanje zdravstvene dejavnosti splošne oziroma družinske medicine na območju občine Komenda. Med razlogi za odpoved so navedli pomanjkanje in izgorelost kadra, pomanjkanje finančnih sredstev in predvideno upokojitev nosilca zdravstvene dejavnosti prim. Deana Klančiča.

V Komendi imajo tako še do konca aprila, ko se sedanjemu koncesionarju izteče odpovedni rok, čas, da najdejo novega zdravnika. Z odpovedjo so že pred časom seznanili Zdravstveni dom dr. Jurija Polca v Kamniku, od koder so prejeli odgovor, da trenutno ne morejo zagotoviti ustrezne nadomestitve, zato niso zainteresirani za prevzem programa.

Občina Komenda bo tako novega zdravnika skušala pridobiti z razpisom. Komendski občinski svetniki so na nedavni seji občinskega sveta po hitrem postopku že sprejeli odlok o podelitvi koncesije, v pripravi pa je tudi že razpis.

Kot je na seji dejal svetnik LMŠ Roman Dobnikar, je bilo pritožb občanov nad storitvijo zdajšnjega koncesionarja precej, težave pa so se v času epidemije covida-19 še povečale, zato je Dobnikar prepričan, da bo novi koncesionar, kdorkoli že bo, boljši. Direktorica občinske uprave Majda Ravnikar pa je dejala, da so od pacientov prejeli tudi številne pohvale, res pa je, da so se v času epidemije stvari spremenile. Ne glede na vse, jih je odpoved presenetila. Ravnikarjeva meni, da bo novega koncesionarja težko dobiti, saj je Komenda majhna občina in bi bilo bistveno lažje dobiti zobozdravnika kot zdravnika. Kljub temu na občinski upravi upajo, da bodo koncesionarja dobili čim prej, če ne pravočasno, pa se bodo morali s kamniškim zdravstvenim domom dogovoriti, kako do razrešitve problematike obravnavati opredeljene paciente.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 92 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!