Proračun sprejet, a na trhlih nogah

Kranjskogorski občinski svetniki so na sredini seji sprejeli proračun občine za prihodnje leto.

Kranjska Gora – Kranjskogorski občinski svetniki so sprejeli proračun Občine Kranjska Gora za prihodnje leto. Proračun je bil po prvi obravnavi v 15-dnevni javni obravnavi, v tem času sta prispela dva dodatna predloga. Svetniki so se strinjali s predlogom odbora za gospodarstvo in gospodarske javne službe, da se 35 tisoč evrov prenese iz postavke prireditve Turizem na postavko Pospeševanja drobnega gospodarstva. Župan Janez Hrovat je pojasnil, da je proračun na trhlih nogah, saj je med lokalnimi skupnostmi, ki so odvisne od turizma, tudi občina Kranjska Gora. »Kar precejšen del proračuna nam bo izpadel zaradi epidemije covida-19 iz naslova turističnih taks, koncesnin in drugih davkov.« Zelo verjeten je rebalans proračuna konec marca, ko bodo znane zaključne ocene prometa v zimski sezoni.

Na vodnem zajetju Jurež, ki povzroča precej preglavic, zaradi vremena vseh del še niso mogli dokončati, zato se v prihodnje leto prenese slabih 288 tisoč evrov za dokončanje del. V proračun za leto 2021 so dodani tudi novi projekti za ferato Dobršnik Hrušica (skupaj z Občino Jesenice), sprehajalno pot Topolino Hrušica, lastna sredstva za parkovne parkovne občine TNP, filtrni vodohran Podkoren, žičnice Mojstrana in Gorenjski konzorcij pametnih skupnosti z vpeljavo pametnih tehnologij, kot so štetje prometa, digitalizirana javna razsvetljava, spremljanje kakovosti vode, stanje na ekoloških otokih.

Krajevna skupnost Rateče - Planica je predlagala, da se dehidracijsko stranišče na avtobusni postaji predela in priklopi na javni kanalizacijski sistem. Stališče župana in sklep občinskega sveta sta bila, da se najprej preuči možnost cenovno ustreznejše izvedbe.

V skupnem so se odhodki zvišali za dobrih 730 tisoč evrov, prihodki pa za nekaj več kot 75 tisoč evrov. Skupno je prihodkov za okrog 11 milijonov evrov, odhodkov za dobrih 14 milijonov evrov, razlika se bo pokrila iz presežka preteklih let. Največja, milijonska investicija bo za gradnjo vrtca v Mojstrani, med finančno zajetnejšimi so tudi obnove občinskih cest, projekt umirjanja prometa v dolino Vrata, sekundarni vodi – kanalizacija, investicije v športno infrastrukturo, sanacija gozdnih cest zaradi posledic naravnih nesreč ob sofinanciranju ministrstva za okolje in prostor, gradnja pločnika vzporedno z obnovo državne ceste v Gozdu - Martuljku in gradnja manjkajočega pločnika vzporedno z obnovo državne ceste Kranjska Gora–Vršiška.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

pretežno jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!