Ob prazniku tudi o projektih

Včeraj je praznovala Občina Žirovnica svoj občinski praznik.

Žirovnica – Zaradi koronavirusa niso mogli pripraviti tradicionalnih prazničnih dogodkov, prav tako niso podelili občinskih priznanj in nagrad. So pa dobitnikom poslali prijazno pismo z obvestilom, da bodo nagrade prejeli takrat, ko bo to možno.

»Kljub temu da ne moremo praznovati v živo, bodimo, pa ne samo na dan praznika, ponosni 'Kašarji' in prebivalci naše občine. Naj bo rojstni dan našega rojaka, največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna, razlog za prešerno voljo. Pogumno, strumno in s pričakovanji poglejmo naprej, v prihodnost in se s ponosom spomnimo preteklosti,« je občanom ob prazniku zaželel župan Leopold Pogačar.

Kot je poudaril, občino v naslednjih treh letih čakajo novi izzivi, ki bodo prinesli dodaten razvoj in boljše pogoje za življenje. »Zasebni investitor bo zaključil objekte v Poslovni coni Žirovnica, ki bodo omogočali gospodarski razvoj, gradila se bo obvoznica Vrba, parkirišče na Rodinah, most v Piškovci, del kanalizacije v Smokuču, obnovila se bo regionalna cesta Zabreznica–Breznica, gradilo in obnavljalo se bo v Vrbi v in na objektih, ki sta jih kupili občina in država, širili bomo parkirišče v Završnici ter omejili promet v smeri Valvazorja in Zelenice. Pripravljamo projekte dveh podvozov pod železnico na Selu in pod Vrbo. Čaka nas sprejem razvojnega programa občine do leta 2030, zagotavljanje zadostnih kapacitet za varstvo otrok, priprave prostorskih aktov, tudi za umestitev novega gasilskega doma. Nadaljevali bomo postopke za gradnjo doma starostnikov na Selu pri Žirovnici, kjer za zdaj odlično sodelujemo z zasebnim investitorjem, bodočim koncesionarjem Comett domovi,« je povedal župan Leopold Pogačar.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

pretežno jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!