Mladi v boju proti podnebnim spremembam

Kranj – Na spletnem srečanju z nemško ministrico za okolje, varstvo narave in jedrsko varnost Svenjo Schulze, namen katere je bila izmenjava izkušenj med mladimi in Evropsko unijo o boju proti podnebnim spremembam, so pretekli teden sodelovali tudi učenci OŠ Stražišče Kranj in dijaki III. Gimnazije Maribor. Skupaj z učenci in dijaki še iz Nemčije in Portugalske, s katerimi sodelujejo pri projektu TRIO (Three4Climate), so razpravljali o čisti energiji, varčevanju z energijo, trajnostni mobilnosti, onesnaževanju, varovanju okolja in vsem, kar je povezano s podnebnimi spremembami in Zelenim dogovorom Evropske unije, sprejetim konec lanskega leta, so sporočili po srečanju. Tako so imeli tudi politični odločevalci priložnost slišati, kako o podnebnih spremembah razmišljajo otroci in mladina. Učenci in dijaki so ministrici zastavljali tudi vprašanja na temo podnebnih sprememb in zmanjšanja emisij toplogrednih plinov ter ji predstavili svoje ideje in zamisli. Ena izmed učenk je tako recimo predlagala, da bi se lahko po celotni Evropi zgradile kolesarske poti, ki bi bile med sabo povezane. Tako bi lahko potovali iz države v državo kar s kolesi, kar bi prispevalo k zmanjšanju onesnaženja zraka. Cilj projekta je izboljšati izmenjavo praktičnih vprašanj o podnebnih ukrepih tako z vrstniki kot z Evropsko unijo, so še pojasnili po srečanju.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno oblačno
vlažnost: %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

0/6

nedelja

-5/5

ponedeljek

-4/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....

Manj gneče in kršitev / 12:43, 20. januar

Logično, ker pol morosta je šlo itak že v petek popoldne v Krajnsko ne..

Štirje razredi v karanteno / 11:10, 20. januar

Naš glavni vir denarja so podjetja, ki delajo. Tako bomo imeli denar za pokrivanje vsega. Morajo delati! Drugače nam lahko vse propade.