Urejenost javnih stranišč

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen je podelilo nagrade in priznanja za najbolj urejena javna stranišča v Sloveniji za leto 2020. Na Gorenjskem se je najvišje uvrstila mestna občina Kranj, z največ točkami pa je bila ocenjena občina Radovljica.

Kranj – Člani komisije društva so med letom v sklopu izbora Naj javno stranišče 2020 izvajali terensko ocenjevanje javnih stranišč na 154 lokacijah po vsej Sloveniji. Preverili so, kakšno je stanje javnih stranišč v 11 mestnih občinah, 78 drugih občinah in 56 bencinskih servisih ob avtocestah v Sloveniji. Boštjan Ropič, predsednik komisije, je pojasnil, da je letošnje leto prineslo nekaj novosti. Pri kategoriji higienski material so dali velik poudarek na možnost uporabe razkužila ter uporabe papirnatih brisač namesto električnih sušilcev. Ugotovili so, da so le nekatere občine zagotovile razkužilo, večina bencinskih servisov ga ni imela, možnost uporabe papirnatih brisač pa so imeli skoraj vsi servisi. »Uvedli smo še eno novost, in sicer smo občine ocenili v dveh ločenih kategorijah, v kategoriji mestnih občin in v kategoriji ostalih občin in tako dali možnost tudi manjšim občinam, da zasedajo višja mesta,« je povedal Ropič.

Komisija je ocenila, da ima v kategoriji mestnih občin mestna občina Ljubljana najlepše urejena javna stranišča, v kategoriji ostalih občin pa občina Krško. V kategoriji bencinskih servisov si je prvo mesto prislužil bencinski servis Petrol Mlake v smeri Italije. Mestna občina Kranj je osvojila četrto mesto s skupno oceno 4,54. Med ostalimi gorenjskimi občinami sta se najvišje uvrstili Radovljica na šesto mesto z oceno 4,58 in Medvode na osmo mesto z oceno 4,55. Med trideseterico najbolje ocenjenih ostalih občin so še občine Bohinj, Škofja Loka, Bled, Kranjska Gora in Domžale. Med gorenjskimi bencinskimi servisi sta največ točk zbrala bencinska servisa Petrol Voklo v smeri Avstrije in Ljubljane, oba sta zasedla deveto mesto. Komisija je med obiskom ugotovila, da občine Jesenice, Naklo, Tržič, Šenčur in Mengeš še vedno nimajo javnega stranišča, zato jim je za spodbudo pri gradnji podelila zidak. Straniščno metlico za najslabše urejena javna stranišča pa so letos dobile mestna občina Nova Gorica, občina Laško in bencinski servis Petrol Šentilj v smeri Avstrije.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

oblačno
vlažnost: 87 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

-5/3

ponedeljek

-4/6

torek

-6/4

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Potrdili okužbo z angleškim sevom koronavirusa / 09:57, 25. januar

Zaostritev ukrepov se NE bo zgodila le v primeru, da se minister za zdravje in predsednik vlade ne bosta mogla uskladiti. Vse je mogoče..

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....

Manj gneče in kršitev / 12:43, 20. januar

Logično, ker pol morosta je šlo itak že v petek popoldne v Krajnsko ne..