Nezadovoljni s prometno ureditvijo

Občinski svet v Šenčurju je zavrnil občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) za drugo fazo urejanja poslovne cone severno od državne ceste. Moti jih še en predviden uvoz na to območje.

Šenčur – V sredo je občinski svet v Šenčurju obravnaval občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) Še-36 IG, ki se nanaša na del zemljišča na jugozahodnem robu naselja Šenčur, na južni strani omejen z glavno cesto Kranj–Brnik. Na tem delu je predvidena širitev gospodarske cone. Za prvo fazo so OPPN sprejeli že pred dvema letoma, manjši del, ki ga je tokrat obravnaval občinski svet, pa je bil takrat izvzet iz obravnave.

Med svetniki je bila največje pozornosti deležna prometna rešitev za to območje. V prvi fazi OPPN so predvideni trije uvozi: rekonstrukcija obstoječega cestnega priključka na državno cesto na vzhodni strani (uvoz in izvoz), nov izvoz na državno cesto na severozahodni strani in nov uvoz z državne ceste; za potrebe druge faze pa se uredi še en nov uvoz. Rekonstrukcija obstoječega cestnega priključka in ureditev novih priključkov na državno cesto bosta izvedena v dveh fazah. Začasno se rešitve prilagodijo obstoječemu stanju državne ceste, končne ureditve priključkov pa se uskladijo in izvedejo sočasno z rekonstrukcijo in preureditvijo državne ceste v štiripasovnico. Kot navajajo pripravljavci dokumenta, je prometna rešitev usklajena z državno direkcijo za infrastrukturo, izdelana in potrjena je bila tudi strokovna podlaga, ki je prestala tudi revizijo.

Občinske svetnike je zmotilo dejstvo, da je v dolžini nekaj sto metrov ob državni cesti toliko uvozov v cono. Nato so prisluhnili tudi stališču občine, ki nasprotuje takšni prometni rešitvi, prav tako je nasprotovala opravljeni reviziji. Razlog, da se stvar že tako dolgo vleče (OPPN za to območje nastaja sedem let) in da je bilo majhno območje, ki je tokrat v obravnavi, takrat izločeno iz OPPN, je v neusklajenosti med lastniki. Svetniki so prepričani, da bi se morali ti dogovoriti o enotnem uvozu v poslovno cono, znotraj nje pa bi bila prav tako urejena cestna povezava. Štirje uvozi, na vsakih dvesto metrov po eden, po njihovem mnenju pomenijo zastoje v prometu in tudi ne prispevajo k prometni varnosti. Ob glasovanju zato dokumenta niso podprli.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno oblačno
vlažnost: %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

0/6

nedelja

-5/5

ponedeljek

-4/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....

Manj gneče in kršitev / 12:43, 20. januar

Logično, ker pol morosta je šlo itak že v petek popoldne v Krajnsko ne..

Štirje razredi v karanteno / 11:10, 20. januar

Naš glavni vir denarja so podjetja, ki delajo. Tako bomo imeli denar za pokrivanje vsega. Morajo delati! Drugače nam lahko vse propade.