Grožnje Rozmanu, Beovićevi ...

Člani vladne svetovalne skupine za covid-19 in njihovi sodelavci, tudi direktor Klinike Golnik Aleš Rozman, že več mesecev prejemajo anonimna grozilna sporočila.

Golnik – Potem ko je glasbenik Zlatan Čordić v ponedeljek več minut v vlogi »novinarja« nadlegoval direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka, kar je ta prijavil tudi policiji, je ta teden tudi direktor Klinike Golnik in član vladne svetovalne skupine za covid-19 Aleš Rozman potrdil, da že več mesecev na elektronski naslov prejema sramotilna in grozilna sporočila pošiljatelja Resnična resničnost, ki izraža prepričanje, da je koronavirus izmišljen. Organe pregona je ob tem pozval, naj izsledijo pošiljatelja in sprožijo ustrezne ukrepe.

Rozman je pojasnil, da je v zadnjem elektronskem sporočilu anonimnež njega, Bojano Beović, Milana Kreka in druge označil za sužnje ter jih obtožil, da »od zadaj delajo zločine nad prebivalstvom«. »Po mojem razumevanju takšno pošiljanje ni zgolj pomanjkanje dobrega okusa in razsodnosti, temveč gre za kaznivo dejanje. Stalno nadlegovanje, sramotenje in grožnje so vzorec rjavosrajčnikov iz časov Nemčije pred drugo svetovno vojno,« je Rozman v elektronski pošti, ki je prišla tudi v javnost, v sredo zapisal ostalim prejemnikom anonimnega sporočila.

Na Rozmana smo se v Gorenjskem glasu obrnili s prošnjo po dodatnem komentarju, a nam je odgovoril, da njegova elektronska pošta ni bila naslovljena javnosti, pač pa ostalim prejemnikom pisma. »O teh stvareh se tudi ne bi več izrekal, pač pa jih prepuščam v obravnavo odgovornim institucijam,« je še pojasnil.

Tudi Bojana Beović je potrdila, da že dlje časa prejema različne grožnje, pred kratkim pa se je zaradi grozilnega pisma, napisanega na roke, pri njej oglasil tudi kriminalist.

Na Policijski upravi Kranj so nam odgovorili, da zaradi varstva osebnih podatkov na naše vprašanje, ali so prejeli prijavo o prejemu grozilnih sporočil, ne morejo odgovoriti. »Lahko pa pojasnimo, da bo policija vsako prijavo grožnje skrbno preverila in obravnavala v skladu s svojimi pooblastili,« so dodali.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

delno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-7/4

četrtek

-2/6

petek

-3/11

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PREDAVANJA / Gorenjska, 29. januar 2021

Od Babnega Polja do Goričic pri Cerkniškem jezeru

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Moti jih pokanje iz Crngroba / 18:03, 27. januar

Ko je JLA pokala po Crngrobu, ste bili tiho in vas ni nič motilo. Zdaj ko imamo lastno vojsko, pa vas vse moti.

Tragedija na Pokljuki / 08:36, 26. januar

Torej laže tudi nemški oficir, ki v zapiskih najdenih na komandi na Bledu opiše nagrado dodeljeno hlapcu Obadu.. .?? 150 mark in še 200 cigaret na koncu za pregled požganega bojišča...

Potrdili okužbo z angleškim sevom koronavirusa / 09:57, 25. januar

Zaostritev ukrepov se NE bo zgodila le v primeru, da se minister za zdravje in predsednik vlade ne bosta mogla uskladiti. Vse je mogoče..

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...