Sabina Šegula pred radovljiškim župniščem (v ozadju sta župan Ciril Globočnik in župnik Andrej Župan). V rokah drži okrasno špico za jelko, ki bo stala v dvorani Klementina, še ena podobna gre v dvorano Pavla VI., to sta prizorišči najpomembnejših vatikanskih dogodkov.

Okraski za Vatikan so šli na pot iz Radovljice

Izdelovali so jih po vsej Sloveniji, zbirali pa ves november v radovljiškem župnišču, od koder so jih danes opoldne, potem ko jih je blagoslovil župnik Andrej Župan, s tovornim vozilom odpeljali proti Vatikanu.

Radovljica – Okraske za novoletne jelke, ki bodo letos v prazničnih dneh krasile vatikanske ulice in urade, so ves november pod bodnim očesom mojstrov krašenja Sabine Šegula in Petra Ribiča ter etnologa Janeza Bogataja izdelovali po številnih slovenskih domovih. V škatlah so jih sproti dostavljali v radovljiško župnišče, kjer so jih danes opoldan naložili na tovornjak in po blagoslovu župnika Andreja Župana odpeljali proti Vatikanu. Tam bodo z njimi okrasili božična drevesca, ki so jih prav tako pripeljali iz Slovenije, adventne venčke pa so po vatikanskih uradih, tudi pri sedanjem papežu in zaslužnem papežu Benediktu XIV., razdelili v začetku tega tedna.

Kot je povedala Sabina Šegula, je zdaj vendarle odločeno, da bosta s kolegom Petrom Ribičem tako kot nekaj let doslej tudi letos s cvetjem krasila baziliko v Vatikanu. Zaradi negotovih razmer vse do zadnjega nista vedela, ali bosta projekt lahko izpeljala tudi v teh razmerah. Na pot se bosta odpravila v nedeljo, je povedala Sabina Šegula, takoj po tem, ko bodo prižgali sveče na velikem adventnem vencu v središču Radovljice, ki je prav tako njeno avtorsko delo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

megla
vlažnost: 100 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-5/3

ponedeljek

-4/6

torek

-5/4

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....

Manj gneče in kršitev / 12:43, 20. januar

Logično, ker pol morosta je šlo itak že v petek popoldne v Krajnsko ne..

Štirje razredi v karanteno / 11:10, 20. januar

Naš glavni vir denarja so podjetja, ki delajo. Tako bomo imeli denar za pokrivanje vsega. Morajo delati! Drugače nam lahko vse propade.