Proračun želijo imeti že letos

Osnutek proračuna za leto 2021 bo na Jezerskem v javni razpravi do prvega decembra, tako da ga bodo drugič lahko obravnavali in sprejeli že decembra, kar se bo zgodilo prvič v istem letu.

Jezersko – Tudi na Jezersko je prodrl virus SARS-CoV-2 in glede na majhno število prebivalcev je 16 okuženih (minuli četrtek) zadostno opozorilo k pozornemu, čuječnemu in odgovornemu ravnanju, je v uvodu k seji občinskega sveta dejal župan Andrej Karničar. Seja je v tem duhu potekala na daljavo, spletna orodja pa so tudi možnost za »sestajanje« občinskih odborov in komisij, k čemur je pozval na koncu seje, ob pobudi, da za objekt na Jezerskem vrhu v lokalni skupnosti ni zadostnega zanimanja in bi bilo treba stvari pospešiti.

Tokrat so svetniki brez razprave v drugi obravnavi sprejeli odlok o razglasitvi Češke koče za kulturni spomenik lokalnega pomena. Temeljiteje so se posvetili predlogu proračuna za prihodnje leto, skrajšali so rok javne razprave, tako da bo lahko sprejet še letos in bo to prvič, da bo proračun za prihodnje leto sprejet do konca prejšnjega leta in tako ne bo potrebno začasno financiranje. Natančneje je dokument razložil župan Andrej Karničar, podžupan Iztok Tonejec pa enega večjih projektov v občini, projektiranje in gradnjo plačljivih parkirišč v dolini Ravenske Kočne. Parkiranje je ena večjih težav na Jezerskem, zlasti Ravensko Kočno želijo obvarovati pločevine, zato bi radi glavnino parkirišč zgradili pred vstopom v dolino. V ta namen so že letos kupili zemljišča pod Turni, v proračunu pa namenili slabih sto tisočakov za projektiranje. V nadaljevanju bodo pridobivali tudi zemljišča višje v dolini ali pa z lastniki sklepali javno-zasebna partnerstva. Načrtujejo tudi projekt rekonstrukcije celotne stavbe podružnične šole z vrtcem, župan pa je napovedal tudi vlaganja v druge pomembne dejavnosti, od pokopališča do vzdrževanja vodovodnega omrežja in delovanja Civilne zaščite ter zagotavljanja varnosti. Investicijam bodo namenili več kot 360 tisoč evrov v sicer nekaj manj kot 1,5 milijona evrov vrednem proračunu. Svetniki so se dotaknili več postavk v proračunu, med vprašanji jih je bilo več namenjenih občinskemu prostorskemu načrtu (OPN), ki so ga sprejeli pred dvema letoma, a se je pokazalo, da nekatere njegove določbe investitorjem povzročajo težave, zato ga bo treba spremeniti in dopolniti. V proračunu je začrtan tudi kadrovski načrt. Vse več je rednih nalog zlasti na področju okolja in prostora. Da bi jih lahko hitro in kakovostno reševali, na Jezerskem veliko pričakujejo od skupne gorenjske občinske uprave, dogovori v tej smeri namreč že potekajo. Država sofinancira tovrstno združevanje občin, vendar jih mora biti po novem več kot zgolj dve (kot je znano, so se v preteklosti na Jezerskem o skupni upravi dogovarjali s sosednjo Občino Preddvor), enako tudi skupnih nalog.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

pretežno jasno
vlažnost: 94 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!