Kranjska obrtna zbornica bo samozaposlenim in mikro podjetjem razdelila 2800 paketov mask. / Foto: OOZ Kranj

Mask premalo za vse

Na obrtnih zbornicah razdeljujejo zaščitne maske, ki jih je najmanjšim delodajalcem z javnim pozivom ponudilo gospodarsko ministrstvo.

Kranj – Po vseh 62 območnih obrtno-podjetniških zbornicah v Sloveniji te dni samozaposlenim in mikro podjetjem z do štirimi zaposlenimi razdeljujejo zaščitne maske. Skupno bodo po vsej državi upravičencem, ki so se predhodno prijavili na javni poziv ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, razdelili pet milijonov mask. A lahko se zgodi, da vsi prijavljeni mask ne bodo prejeli, saj je zanimanje močno preseglo število razpoložljivih mask.

Da bo mask najbrž premalo za vse, se bojijo tudi na Območni obrtno-podjetniški zbornici Kranj. »Z našega območja se je na poziv ministrstva prijavilo 1122 samozaposlenih in mikro podjetij, za razdelitev pa smo od ministrstva prejeli 2800 paketov po petdeset mask. Ker na vsakega zaposlenega pripadajo po trije paketi, torej do dvanajst paketov na podjetje, se bojimo, da bo maske prejela le približno polovica prijavljenih podjetij,« je razložila direktorica OOZ Kranj Dani Žagar.

Razdeljevanje mask na način osebnega prevzema bo potekalo še nekaj dni. »Gremo po vrstnem redu, kakor so se podjetja prijavila na poziv. Imamo razpored, podjetja so o tem obveščena, in če koga ni ali pa vnaprej ne sporoči odsotnosti, dobi maske naslednje podjetje v vrsti,« je potek razdeljevanja predstavila Žagarjeva.

Razdeljevanje mask (tudi nečlanom) sicer zbornici vzame kar nekaj časa in kadra, vse delo pa opravljajo prostovoljno, je še pojasnila Žagarjeva. »Na naši zbornici se z razdeljevanjem ukvarjajo trije zaposleni po več ur na dan.«

Oddajte svoj komentar

Kranj -5°

zmerno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-7/4

četrtek

-2/6

petek

-3/11

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PREDAVANJA / Gorenjska, 29. januar 2021

Od Babnega Polja do Goričic pri Cerkniškem jezeru

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Moti jih pokanje iz Crngroba / 18:03, 27. januar

Ko je JLA pokala po Crngrobu, ste bili tiho in vas ni nič motilo. Zdaj ko imamo lastno vojsko, pa vas vse moti.

Tragedija na Pokljuki / 08:36, 26. januar

Torej laže tudi nemški oficir, ki v zapiskih najdenih na komandi na Bledu opiše nagrado dodeljeno hlapcu Obadu.. .?? 150 mark in še 200 cigaret na koncu za pregled požganega bojišča...

Potrdili okužbo z angleškim sevom koronavirusa / 09:57, 25. januar

Zaostritev ukrepov se NE bo zgodila le v primeru, da se minister za zdravje in predsednik vlade ne bosta mogla uskladiti. Vse je mogoče..

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...