Na pomoč kličejo prostovoljce

Občina Preddvor in tamkajšnji štab Civilne zaščite sta pozvala prostovoljce, naj pomagajo pri oskrbi stanovalcev Doma starejših občanov Preddvor, ki se je znašel v veliki kadrovski stiski.

Preddvor – Da v Domu starejših občanov Preddvor potrebujejo prostovoljce za pomoč pri oskrbi stanovalcev, je v sredo župan Rok Roblek na seji občinskega sveta seznanil tudi svetnike. Povedal je, da so direktorju Mateju Križaniču, ki je nedavno odstopil, po dogovoru skrajšali odpovedni rok in iz doma odhaja že v nekaj dneh, z njim pa tudi pet medicinskih sester. Poleg tega v domu manjka zaposlenih, ker so zaradi razmer že prej odpovedovali delovna razmerja, zdaj je vse več zaposlenih tudi okuženih, tako da je kadrovska stiska res velika. Poleg tega, da so na pomoč poklicali prostovoljce iz domače občine, so o stiski obvestili tudi pristojno ministrstvo. Na prejšnji seji občinskega sveta so se tudi dogovorili o širši razpravi o razmerah v domu starostnikov in anonimkah, ki so zamajale vodstvo doma, vendar je tokrat za kaj več kot za nujen poziv k takojšnji pomoči zmanjkalo časa.

Ta teden je kadrovske razmere v domu torej poslabšalo še večje število okuženih med zaposlenimi. Pričakujejo, da bo v naslednjih nekaj dneh okuženih še več delavcev in stanovalcev. So v veliki kadrovski stiski, več zaposlenih je na bolniškem dopustu, v karanteni ali doma zaradi višje sile. »Potrebujejo ljudi, ki bi bili v teh težkih časih pripravljeni pomagati pri oskrbi stanovalcev, njihovi negi, hranjenju in gibanju ter opravljati nekatera druga dela, povezana s transferjem zdravstvenega in oskrbnega materiala. Občinski štab Civilne zaščite Preddvor zato prosi prostovoljce, ki niso v rizični skupini, da se odzovete. »Člani društev, dijaki, študentje, brezposelni, zaposleni, ki ste doma zaradi čakanja na delo, lahko mlajši upokojenci in drugi – hvaležni bomo, če se boste odzvali klicu na pomoč,« pozivajo v Civilni zaščiti. Poveljnik štaba Aleš Drekonja je povedal, da se je za pomoč neposredno takoj ponudilo sedem prostovoljcev, članov planinskega društva in skavtov, navaja pa tudi, da so se nanj obrnili iz Slovenske filantropije, kjer so sestavili ekipo prostovoljcev za pomoč v slovenskih domovih upokojencev. Vse prostovoljce, ki so ponudili svojo pomoč, so včeraj zbrali na srečanju v preddvorskem kulturnem domu, kjer jim je Nina Kocjančič, diplomirana medicinska sestra iz preddvorskega doma, pojasnila, kakšno delo bodo opravljali. Udeležilo se ga je 23 prostovoljcev, še sedem jih ni utegnilo priti, a so pokazali pripravljenost za pomoč. Nekateri med njimi so predstavljali svoja društva, ki lahko ponudijo več prostovoljcev, sporoča Aleš Drekonja.

Dom bo za vse prostovoljce zagotovil zaščitno opremo in razkužila, pomagali pa bodo v novem delu doma, kjer za zdaj okužb ni. Delovni čas je trenutno organiziran v 12-urnih izmenah, bodo pa veseli tudi prostovoljcev, ki bodo lahko pomagali vsaj šest ur dnevno. Vsak bo potreboval uvajanje, zato vabijo osebe, ki bodo lahko pomagale vsaj dva tedna, pomoč bodo predvidoma potrebovali vsaj mesec dni.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 59 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

3/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?