Potrdili sodno poravnavo

Škofjeloški občinski svet je na oktobrski seji odločal tudi o sodni poravnavi v zvezi z izročitvijo komunalne opreme v primeru komunalnega opremljanja na območju Kamnitnik I in Kamnitnik II.

Škofja Loka – Občinski svet je na oktobrski seji dal soglasje k sodni poravnavi, ki sta jo v pravdni zadevi zaradi izročitve zgrajene komunalne opreme podpisali Občina Škofja Loka kot tožeča stranka in eden od investitorjev.

Zgodba je stara desetletje: Leta 2010 je občina sklenila pogodbo o opremljanju na območju občinskega lokacijskega načrta Kamnitnik I in Kamnitnik II o ureditvi dolgoročnih medsebojnih razmerij z več investitorji. Leta 2014 je bila komunalna infrastruktura zgrajena. Na delu območja je komunalno opremljanje na podlagi pogodbe izvajal en sam investitor, lastnik večine gradbenih parcel. Po pridobitvi uporabnega dovoljenja je bil investitor dolžan zgrajeno komunalno opremo prenesti v last in upravljanje občine in predati tudi vso dokumentacijo. Ker se to ni zgodilo, je občina vložila tožbo.

Zdaj so se odločili za sodno poravnavo, saj bi sicer sledil dolgotrajen sodni postopek, ki bi pomenil precej dodatnih stroškov, izid pravde pa ni gotov. Tudi dokazovanje bi bilo v morebitnem sodnem postopku zaradi poteka časa od začetka izvajanja investicije, zgorele dokumentacije, ki bi jo moral predložiti investitor, pa tudi zaradi večkratne zamenjave oseb, ki so se znotraj občinske uprave ukvarjale s tem projektom, oteženo. Poleg tega so predlagatelji ocenili, da je čimprejšnja ureditev medsebojnih razmerij med občino in investitorjem ter posledično prenos zgrajene komunalne infrastrukture v last in upravljanje občine v korist predvsem prebivalcem novega naselja Nad Plevno, saj bodo tako deležni enakega koriščenja javnih služb kot ostali občani.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

oblačno
vlažnost: 100 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

0/7

nedelja

-3/3

ponedeljek

-4/5

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....

Manj gneče in kršitev / 12:43, 20. januar

Logično, ker pol morosta je šlo itak že v petek popoldne v Krajnsko ne..

Štirje razredi v karanteno / 11:10, 20. januar

Naš glavni vir denarja so podjetja, ki delajo. Tako bomo imeli denar za pokrivanje vsega. Morajo delati! Drugače nam lahko vse propade.

Štirje razredi v karanteno / 16:48, 19. januar

Gospodarstvo pa nemoteno dela naprej, turnusi 4/1 12/24 sobote, nedelje in to ob epidemiji smrtonosnega virusa ! Javna uprava pa doma, pol morosta v Kr. Gori dan na dan na sončku pa to...