Alojz Lah / Foto: Cveto Zaplotnik (arhiv Gorenjskega glasa)

Umrl je Alojz Lah

Alojz Lah je bil predsednik Konjeniškega kluba Komenda, častni občan občine Komenda in organizator sejmov kmetijske mehanizacije.

Komenda – V soboto, 7. novembra, je umrl dolgoletni predsednik Konjeniškega kluba Komenda in organizator komendskih sejmov Alojz Lah. Konji so ga spremljali skozi vse življenje, najprej na domači kmetiji nato v Konjeniškem klubu Komenda, kjer se je začel ukvarjati tudi s kasaštvom in požel številne uspehe tako doma kot tudi v tujini. Leta 1978 je prevzel vodenje komendskega konjeniškega kluba, funkcijo predsednika pa je opravljal vse do danes. Pod njegovim vodstvom je klub rastel in se razvijal tako vsebinsko kot tudi z različnimi investicijami. Tako so med drugim v času njegovega predsedovanja zgradili tribune in povečali hipodrom. V vseh letih, ki jih je posvetil konjeništvu, je v Komendi pustil velik pečat, ki precej presega okvire komendskega konjeniškega kluba. Alojz Lah je bil namreč najzaslužnejši, da so leta 1995 na hipodromu začeli prirejati spomladanske in jesenske kmetijske sejme, ki so v Komendo privabljali vedno več domačih in tujih razstavljavcev. Kmetijske sejme so kmalu razširili tudi z obrtno ponudbo in pestrim družabnim dogajanjem, kar v Komendo dvakrat letno privablja na desettisoče obiskovalcev z vseh koncev Slovenije, številni prihajajo tudi iz tujine. Krepko več kot šeststo razstavljavcev, kolikor jih v zadnjih letih prihaja v Komendo, pa sejem uvršča med enega najpomembnejših v regiji in predstavlja tudi veliko promocijo občine. Za delo in prispevek k razvoju kluba in občine so mu podelili tudi naziv častnega občana občine Komenda.

Vse do zadnjega je ostal motor sejma oziroma duša in srce kluba, kot so ob objavi žalostne vesti, da je preminil, zapisali na klubski spletni strani.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 92 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!