Gradili in obnavljali bodo vodovode

V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so izdali odločitev o finančni podpori za projekt Oskrba s pitno vodo v porečju Sore – 2. sklop za občini Škofja Loka in Gorenja vas - Poljane. Za 9,1 milijona evrov vreden projekt bo kohezijski sklad prispeval nekaj manj kot tri milijone evrov.

Škofja Loka – V občini Škofja Loka bodo s pridobljenim denarjem nadaljevali gradnje novih in rekonstrukcijo obstoječih vodovodnih sistemov z namenom izboljšanja varne oskrbe prebivalcev s kakovostno pitno vodo in zmanjševanja izgub vode. Kot sporočajo z občine, so predvidene priključitve posameznih delov naselij v občini na vodovodni sistem ter hidravlične izboljšave sistema. Zaradi oporečnosti vode bodo ukinjeni nekateri zasebni lokalni vodni viri, dogradili bodo javni vodovod. Projekt obsega 7745 metrov novozgrajenega vodovodnega sistema in enega črpališča. Z izvedbo projekta bo 175 uporabnikov na novo priključenih na javni vodovod. Izgradnja vodovoda v Škofji Loki vključuje osem investicij, in sicer v vodovode v naseljih Zminec, Pod Plevno, vodovod Hotovlja, Papirnica, Frankovo naselje, Hrastnica, Gorajte in Grajska pot.

»Namen projekta je, da z investicijami v izgradnjo vodovodov v naseljih Papirnica in Zminec ter z izgradnjo vodovoda Hrastnica dogradimo in razširimo sistem javnega loškega vodovoda ter s tem razširimo območje oskrbe s pitno vodo iz javnega vodovodnega sistema. Ostale investicije pa predstavljajo hidravlično izboljšavo oziroma dograditev vodovodnega sistema z namenom zagotavljanja učinkovite, kakovostne in zanesljive oskrbe prebivalcev s pitno vodo ter zmanjševanje izgub pitne vode,« navajajo na občini. Poleg vodovodnega sistema bodo v okviru sočasnih gradbenih del dodatno zgradili še 1704 metrov fekalne in 649 metrov meteorne kanalizacije.

Vrednost celote vseh del na področju vodooskrbe in kanalizacije na območju občine Škofja Loka znaša skupaj skoraj šest milijonov evrov, skupna vrednost del na področju vodooskrbe pa slabe tri milijone evrov. Za ureditev vodooskrbe v občini bodo iz namenskih kohezijskih virov (EU in države) prejeli skupaj dobra dva milijona ali 73 odstotkov upravičenih stroškov izgradnje sistema vodooskrbe.

»Ker pa omenjena nadgradnja kanalizacijskega sistema in ostale infrastrukture (javna razsvetljava, ureditev dela ceste, ki ni v sklopu obnove vodovoda), ki bo potekala hkrati z rekonstrukcijo vodovodnega sistema, ne sodi med s strani države upravičene stroške vodooskrbe, bomo izvajanje teh del financirali s proračunskimi sredstvi občine. Za izgradnjo preostale infrastrukture in sofinanciranje 27-odstotnega deleža izgradnje sistema vodooskrbe bo Občina Škofja Loka iz občinskega proračuna prispevala skupaj 3,8 milijona evrov,« dodajajo na občinski upravi.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

pretežno jasno
vlažnost: 95 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!