Sprejeli strateški načrt Loškega muzeja

Občinski svet v Škofji Loki je obravnaval in sprejel petletni strateški načrt Loškega muzeja.

Škofja Loka – Načrt je predstavila direktorica Aleksandra Saša Nabergoj, ki je poudarila zlasti programske cilje. Med muzejskimi zbirkami napoveduje obnovo stalnih zbirk, načrtovanje nekaterih novih z odkupi in donacijami (pridobili bodo donacijo zdravilniške zbirke iz Gorenje vasi, želijo pridobiti fotografski arhiv Toneta Mlakarja) in večjo rabo spletnih vsebin pri predstavitvah zbirk. Govorila je tudi o ciljih glede galerijske in razstavne dejavnosti, spremljevalnih pedagoško-andragoških programov, založništva, dela z obiskovalci, o strateških ciljih pri poslovno-finančni dejavnosti, organizaciji kadrov in glede investicij in vzdrževanja. Povedala je, da bodo iskali možnosti za ervopsko sofinanciranje programov, v sodelovanju z občino se bodo potegovali za nepovratna evropska sredstva, trenutno aktualna je energetska sanacija gradu z obnovo fasade. Pojasnila je tudi, da imajo pripravljen konservatorski načrt, ki bo v prihodnje ključen pri kandidaturi na večje evropske razpise.

Nekateri svetniki so bili kritični do strateškega načrta, češ da prikazani kazalniki uspešnosti niso merljivi. Drugi pa so opozarjali na povsem konkretne težave, denimo na problematičen dostop do Loškega gradu iz mesta, vsaj za invalide in družine z majhnimi otroki v vozičkih. Ena od svetnic pa je na koncu dejala, da bi bilo prav, da vsak občinski svetnik vsaj enkrat obišče Loški muzej. In kupi vstopnico, je dodal tudi župan Tine Radinja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 100 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

0/6

nedelja

-5/5

ponedeljek

-4/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....

Manj gneče in kršitev / 12:43, 20. januar

Logično, ker pol morosta je šlo itak že v petek popoldne v Krajnsko ne..

Štirje razredi v karanteno / 11:10, 20. januar

Naš glavni vir denarja so podjetja, ki delajo. Tako bomo imeli denar za pokrivanje vsega. Morajo delati! Drugače nam lahko vse propade.