Nove novice so še tretjič zaokrožile po tržiški občini. / Foto: arhiv FS Karavanke (Sergej Radosavac)

Prišle so nove novice

Pevke ljudskih pesmi Folklorne skupine (FS) Karavanke so izvedle drugo ponovitev koncerta Prišle so nove novice, tokrat v dvorani Krajevne skupnosti Brezje pri Tržiču.

Tržič – Naslov koncertnega večera se nanaša na slovensko ljudsko pesem, pevke FS Karavanke pa so ponovno navdušile. Kot je dejala vodja skupine Saša Meglič, jih veseli, da jim je koncert, seveda z upoštevanjem vseh priporočil NIJZ, uspelo izvesti že tretjič. Koncert so predvajali v živo in tako poskrbeli za ogled z domačega naslonjača. Zabeležili so blizu 1500 ogledov, kar je seveda zavidljiva številka, vse to pa kaže na dejstvo, da so ljudje v tem času resnično lačni kulturnih dogodkov.

Folklorna skupina pa ostaja aktivna: tako je na letošnji Šuštarski nedelji v sodelovanju s Tržiškim muzejem pripravila modno revijo z naslovom Nekdanji in današnji sloves tržiških čev­ljarjev. Predstavili so zgodovino obuvanja vse do danes ter opozorili, da je čevljarska tradicija v Tržiču še vedno zelo močna, predvsem pa se da v Tržiču dobiti kakovostno, modno ter udobno obutev.

Konec novembra pa načrtujejo tradicionalni letni koncert. Kot je sklenila Saša Meglič: »Resnično upamo, da ga bomo lahko izpeljali in nanj povabili zveste obiskovalce naših prireditev. Če epidemiološka slika izvedbe z gledalci ne bo dopuščala, se bomo seveda potrudili, da bomo koncert predvajali virtualno. Časi trenutno res niso zavidljivi, a ljudje zmoremo premagati marsikaj. Tudi v preteklosti so glasba, pesem in ples povezovali ljudi, jih duševno nahranili in jim dali novih moči, s katerimi so premostili marsikatero težavo. Pesem, glasba in ples so vodilo vseh članov Folklorne skupine Karavanke, zato bomo še naprej pozitivno gledali v prihodnost in poskrbeli, da se boste lahko še večkrat poveselili v naši družbi, pa naj bo v živo ali s kavča.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

oblačno
vlažnost: 100 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

0/6

nedelja

-5/5

ponedeljek

-4/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....

Manj gneče in kršitev / 12:43, 20. januar

Logično, ker pol morosta je šlo itak že v petek popoldne v Krajnsko ne..

Štirje razredi v karanteno / 11:10, 20. januar

Naš glavni vir denarja so podjetja, ki delajo. Tako bomo imeli denar za pokrivanje vsega. Morajo delati! Drugače nam lahko vse propade.