Upravne enote prosijo za strpnost

Upravne enote se tudi med epidemijo koronavirusa trudijo zagotavljati vse storitve, na škofjeloški pa je zaradi povečanega števila okužb med zaposlenimi delo na posameznih področjih okrnjeno.

Škofja Loka – Upravne enote (UE) po Sloveniji zaradi nepredvidljive situacije v zvezi s številom okuženih, ki se dnevno spreminja, sproti prilagajo tudi načine zagotavljanja storitev, ob tem pa stranke prosijo za strpnost in razumevanje. Kot so sporočili z ministrstva za javno upravo, so bili kljub vsem varnostnim protokolom in zaščitnim sredstvom s strani UE Škofja Loka obveščeni o povečanem številu okužb med zaposlenimi, zato na posameznih področjih nalog, kljub trudu in angažiranju sodelavcev, ki so ostali na delovnih mestih, začasno ni več možno opravljati. Že naročene stranke za storitve na teh področjih tako naročajo na drug termin, tiste, ki pa želijo upravne zadeve urediti na področjih, ki niso vezana na krajevno pristojnost, pa obveščajo, da lahko to uredijo v katerikoli drugi UE oz. tisti, ki je najbližja strankinemu prebivališču. Minuli konec tedna so sicer razkužili stavbo, v kateri deluje UE Škofja Loka.

Upravne zadeve, ki jih je možno urediti na območju celotne države, so izdaja listin (osebne izkaznice, potni listi, vozniška in prometna dovoljenja ter naznanitev pogrešitev, izgub in tatvin listin), izdaja potrdil iz centraliziranih in informatiziranih uradnih evidenc, priglasitev in opustitev osebnega dopolnilnega dela ter pridobitev vrednotnice, izdaja EU-kartice ugodnosti za invalide, prijava prebivališča in naslova v tujini, določitev naslova za vročanje ...

Zaradi preprečevanja širjenja okužb se morajo sicer na vseh UE stranke predhodno naročiti, nenaročene sprejemajo zgolj v primeru urejanja nujnih zadev. Obvezno je nošenje zaščitnih mask, spoštovanje najmanj 1,5-metrske varnostne razdalje in razkuževanje rok, zadrževanje in zbiranje večjega števila oseb pred poslovno stavbo pa je omejeno – trenutno na največ šest oseb.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno oblačno
vlažnost: %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

0/6

nedelja

-5/5

ponedeljek

-4/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...

Potrdili 1698 okužb, vlada bo odločala o ukrepih / 12:48, 20. januar

Maršal twitto je twittnil .da se odpirajo tudi smučišča !
Maja ali najkasneje začetek junija hahahahaa....

Manj gneče in kršitev / 12:43, 20. januar

Logično, ker pol morosta je šlo itak že v petek popoldne v Krajnsko ne..

Štirje razredi v karanteno / 11:10, 20. januar

Naš glavni vir denarja so podjetja, ki delajo. Tako bomo imeli denar za pokrivanje vsega. Morajo delati! Drugače nam lahko vse propade.