Dela trenutno potekajo še v Nasovčah.

Kanalizacija za skoraj vse občane Komende

Če bodo razmere dopuščale, bodo gradnjo kanalizacije v Komendi zaključili sredi prihodnjega meseca. Občina bo tako priklop na kanalizacijsko omrežje omogočila vsem prebivalcem z izjemo Komendske Dobrave, kjer bodo lastnikom objektov sofinancirali male komunalne čistilne naprave.

Komenda – V Občini Komenda že dlje časa poteka gradnja kanalizacije in druge komunalne infrastrukture v vaseh, ki niso bile zajete v kohezijski projekt in je morala občina stroške financirati sama. V vasi Potok so gradnjo zaključili že lansko leto, letos pa je gradnja potekala v vaseh Breg, Klanec in Nasovče.

Dela so v Nasovčah začeli maja in gradnjo kanalizacije z izjemo asfaltiranja tudi že zaključili. Kot so zapisali v poročilu, ki so ga nedavno objavili na občinski spletni strani, dodatno gradijo še tri kanale, ki so potrebni zaradi dodatne povezave. V gradnji je tudi meteorni kanal od državne ceste do križišča v središču Nasovč. Zgradili pa so že podboj pod strugo Reke ter dokončali odsek krvavškega vodovoda v smeri proti Vodicam. Ob državni cesti so v dolžini 145 metrov zgradili tudi vodovod ter javno razsvetljavo v dolžini sto metrov. V skladu z zahtevami DRI je končana tudi preureditev avtobusne postaje v Nasovčah. Trenutno poteka rekonstrukcija ceste od središča Nasovč do državne ceste, pri čemer pa se zatika s soglasjem zaradi posega v zasebno zemljišče. Kot pravi komendski župan Stanislav Poglajen, pričakujejo, da bodo dela zaključena do sredine novembra, če bodo le razmere to dopuščale.

Dela pa so v celoti zaključena na Klancu. V vasi so zgradili kanalizacijsko omrežje v dolžini dober kilometer in pol ter obnovili vodovod v dolžini en kilometer. Zaključili so tudi gradnjo meteorne kanalizacije in odvodnjavanje ceste v dolžini 245 metrov. Na celotni trasi je potekala tudi izgradnja javne razsvetljave.

Na pobudo vaškega odbora, ki so ga vaščani zaradi lažjega usklajevanja z občino ustanovili pred začetkom gradnje, je v sklopu gradbenih del potekala tudi obnova ceste v dolžini sedemsto metrov ter izgradnja pločnika in odvodnjavanje. Investicija je skupaj z DDV znašala 228 tisoč evrov.

Že pred časom so bila dokončana tudi dela na Bregu, kjer so vaščani z investicijo pridobili dobrih petsto metrov fekalne kanalizacije s črpališčem in 220 metrov vodovoda.

Celotna investicija v infrastrukturo, ki jo je zgradilo podjetje Lavaco, bo občino stala 1,75 milijona evrov (brez DDV).

Do zdaj so izdali 1145 odločb o priklopu na kanalizacijo, plačanih je 1070 komunalnih prispevkov, izvedli pa so 906 priklopov.

»Ko se zaključijo še ta zadnja dela, bomo imeli v Komendi dokončan kanalizacijski sistem, ki je na voljo vsem. Zdaj je na občanih oziroma lastnikih objektov, da se čim prej nanj priključijo, če tega še niso storili. Izjema je le Komendska Dobrava in še trije objekti, kjer možnosti gradnje kanalizacije ni bilo,« pravi Poglajen, ki dodaja, da bodo na občini pomagali tudi tem občanom. V proračunu za prihodnje leto imajo namreč predvidena sredstva za subvencije za male komunalne čistilne naprave, ki jih bodo uporabljali prebivalci Komendske Dobrave.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 92 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!