Na parkirišču pod Sokolskim domom v Gorenji vasi so minuli petek namestili polnilno postajo za električna vozila, ki jo bodo uporabljali tudi za vozilo v okviru projekta Prostofer. / Foto: arhiv občine

Začetek izvajanja projekta preložili

Na parkirišču pod Sokolskim domom v Gorenji vasi so v petek namestili polnilno postajo za električna vozila, ki jo bodo uporabljali tudi za vozilo v okviru projekta Prostofer.

Gorenja vas – V občini Gorenja vas - Poljane so v prihodnjem tednu načrtovali zagon projekta Prostofer s slavnostnim prevzemom električnega vozila in usposabljanjem prostovoljcev, a so ga morali zaradi razglašene epidemije prestaviti vsaj za mesec dni. Kot obljubljajo pri občini, bodo projekt začeli izvajati takoj, ko bodo razmere to dopuščale.

So pa minuli petek na parkirišču pod Sokolskim domom v Gorenji vasi že namestili polnilno postajo za električna vozila, ki omogoča sočasno hitro polnjenje dveh vozil. »Upravljalo jo bo podjetje Petrol, namenjena pa je tako za potrebe brezplačnih prevozov za starejše Prostofer, ki se bodo izvajali z električnim vozilom, kot tudi za vse zunanje uporabnike, ki jim bo prvih šest mesecev na voljo promocijsko polnjenje,« so pojasnili na občini. Občina je v preteklem mesecu pripravila lokacijo vključno z izgradnjo električnih kabelskih povezav s pripadajočo opremo in ureditvijo talnih označb. Na območju zelenice so dodatno namestili tudi polnilnico za električna kolesa, ki so jo uredili tudi na območju prireditvenega prostora na Starem vrhu. Na voljo za izposojo imajo štiri nova električna kolesa, s katerimi bo upravljal Zavod Poljanska dolina.

Povabilu k sodelovanju pri izvajanju prevozov za starejše se je v občini Gorenja vas - Poljane doslej že odzvalo sedem prostovoljcev. Kot ugotavljajo pri občini, pa med občani za te prevoze že zdaj vlada veliko zanimanje. Zato k sodelovanju vabijo še morebitne nove prostovoljce, ki bi želeli sodelovati v mreži Prostofer, za kar se je mogoče dogovoriti prek telefonske številke občine 04 51 83 100.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 91 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!