Nova avtolestev je že v garaži Gasilsko reševalne službe Kranj, gasilci pa so jo na strokovnem usposabljanju tudi že preizkusili.

Avtolestev so že preizkusili

V Gasilsko reševalni službi Kranj so pred kratkim dobili novo avtolestev, ki je vredna kar devetsto tisoč evrov, omogoča pa predvsem hitrejše in lažje gašenje požara na višini.

Kranj – Gasilci si pri delu po novem pomagajo z novo avtolestvijo z nosilnostjo košare štiristo kilogramov. Stara avtolestev Gasilsko reševalne službe Kranj (GARS) je bila namreč dotrajana in ni več služila svojemu namenu.

Kranjskim gasilcem je pri nakupu nove avtolestve finančno priskočilo na pomoč sedem občin. Poleg Mestne občine Kranj (MOK), ustanoviteljice GARS, so to še občine Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur, Škofja Loka in Tržič. Pomemben delež je Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje prispevalo tudi Ministrstvo za obrambo prek požarnega sklada.

»Nova avtolestev Rosenbauer L42A-XS 3.0 bo pripomogla k temu, da bodo naše občanke in občani še naprej in še bolj varni. Lestev seže do delovne višine 42 metrov z nosilnostjo košare štiristo kilogramov. Do košare je speljan tlačni vod B, kar nam omogoča hitrejše in lažje gašenje požara na višini. Opremljena je z vodnim topom, banko zraka, posebnimi nosili za prenos težjih oseb, skočno blazino in vrsto druge opreme, ki omogoča čim večjo funkcionalnost,« je o devetsto tisoč evrov vredni pridobitvi povedal direktor GARS Kranj Tomaž Vilfan.Zaposleni so novo opremo preizkusili prejšnji teden na strokovnem usposabljanju. Podrobneje se bodo z novo avtolestvijo seznanili tudi operativni gasilci občin, ki so novo pridobitev sofinancirale.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

oblačno
vlažnost: 91 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

-4/2

petek

1/9

sobota

3/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 

Triglav slavil na Jesenicah / 12:05, 4. december

Ma tud Kranjčanom je treba včasih dat malo veselja do hokeja...

Prikaz nasprotnih dejstev / 19:43, 3. december

Veje javnega kanalizacijskega omrežja, ki jih je gradil koncesionar oz WTE so bile narejene katastrofalno ! Stari sistemi so kljub temu, da ...

Mladi v boju proti podnebnim spremembam / 16:03, 3. december

Ena izmed učenk je tako recimo predlagala, da bi se lahko po celotni Evropi zgradile kolesarske poti, ki bi bile med sabo povezane.
------------------
Vpliv risank je večji kot si mislimo.

Sneg povzroča težave v prometu / 08:18, 3. december

Spet to kidanje. Ma to mi gre pa najbol na jetra.Še sreča, da pri nas kida žena. Jaz sem namreč študiral filozofijo in psihologijo in mi fiz...

Posebna številka revije Stražni stolp / 14:41, 2. december

Primož, če dobiš e-mail z naslovom "Ding Dong", ga ne odpri. Don't open it!!!
To so Jehove priče, ki delajo od doma.

Posebna številka revije Stražni stolp / 13:27, 2. december

Neeee prosm neee...
Evo, jest to posebno številko z veseljem odstopim kolegu wojčehovskemu ..

V lokalu našli štiri goste / 11:16, 2. december

Mal heca:

dva izmed njih sta bila Novak in Primož.