Iščejo lokacije za rdeče cone

Občine skupaj z vodstvi domov starejših občanov iščejo lokacije za začasno namestitev okuženih s covidom-19, ki prebolevajo lažjo obliko bolezni.

Kranj – S ponedeljkom je bila v Sloveniji vnovič razglašena epidemija, za zdaj tridesetdnevna, obenem je bil aktiviran državni načrt zaščite in reševanja ter s tem Civilna zaščita. Vodja kranjske izpostave uprave za zaščito in reševanje ter namestnik poveljnika Civilne zaščite za Gorenjsko Robert Skrinjar je pojasnil, da so po aktivaciji regijskega štaba Civilne zaščite takoj opravili koordinacijski sestanek z regijsko koordinacijsko skupino za domove starejših občanov (DSO). Po njem so poveljnike Civilne zaščite in župane tistih občin, ki imajo domove za starejše, pozvali, naj stopijo v stik z njihovimi vodstvi in do petka poiščejo dodatne lokacije za začasno namestitev okuženih stanovalcev z blažjimi simptomi, tako kot so to že storili v Škofji Loki. »V Kranju so pohiteli in že poiskali dve lokaciji, na odgovore ostalih občin pa še čakamo,« je razložil Skrinjar.

Po načrtu zaščite in reševanja ob pojavu epidemije nalezljive bolezni pri ljudeh so morale občine že v preteklih mesecih poskrbeti za tridesetdnevno zalogo zaščitne opreme, ki jo te dni že črpajo in jo morajo tudi redno popolnjevati, prav tako so obvezane zagotoviti sredstva za nakup zaščitne opreme, ki bodo zadoščala za obdobje devetdeset dni. »Občine smo že pozvali, naj nam o tem pripravijo poročila, žal pa ugotavljamo, da vse niso enako odzivne. Od štirih občin namreč za zdaj še nismo prejeli nobenega odziva, zato ne vemo, kakšno je pri njih trenutno stanje glede zaščitne opreme in zagotovljenih sredstev za njen nakup,« je opozoril Skrinjar.

Občine so do 23. septembra morale tudi izdelati občinske načrte zaščite in reševanja za primer epidemije, kar so vse tudi storile in jih posredovale v usklajevanje, a večina tik pred zdajci, tako da občinski načrti še niso potrjeni s strani kranjske izpostave uprave za zaščito in reševanje. »Glede na našo kadrovsko šibkost bo proces usklajevanja občinskih načrtov z regijskim načrtom in njihovega potrjevanja trajal vsaj mesec dni, zato smo občine že pozvali, naj kljub temu svoje načrte smiselno uporabljajo,« je še razložil Skrinjar.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-4/4

petek

0/6

sobota

4/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 

Prikaz nasprotnih dejstev / 19:43, 3. december

Veje javnega kanalizacijskega omrežja, ki jih je gradil koncesionar oz WTE so bile narejene katastrofalno ! Stari sistemi so kljub temu, da ...

Mladi v boju proti podnebnim spremembam / 16:03, 3. december

Ena izmed učenk je tako recimo predlagala, da bi se lahko po celotni Evropi zgradile kolesarske poti, ki bi bile med sabo povezane.
------------------
Vpliv risank je večji kot si mislimo.

Sneg povzroča težave v prometu / 08:18, 3. december

Spet to kidanje. Ma to mi gre pa najbol na jetra.Še sreča, da pri nas kida žena. Jaz sem namreč študiral filozofijo in psihologijo in mi fiz...

Posebna številka revije Stražni stolp / 14:41, 2. december

Primož, če dobiš e-mail z naslovom "Ding Dong", ga ne odpri. Don't open it!!!
To so Jehove priče, ki delajo od doma.

Posebna številka revije Stražni stolp / 13:27, 2. december

Neeee prosm neee...
Evo, jest to posebno številko z veseljem odstopim kolegu wojčehovskemu ..

V lokalu našli štiri goste / 11:16, 2. december

Mal heca:

dva izmed njih sta bila Novak in Primož.

Gradnja šole končno bližje / 10:06, 2. december

1.8M€ za birokracijo. Celoten znesek 17.9M€. 10% stroški birokracije. Carji birokrati. V SLO se res ne splača delat.