Največ za gradnjo vodovodov

V Občini Gorenja vas - Poljane v proračunu za prihodnje leto načrtujejo dobrih 10,5 milijona evrov prihodkov, od tega bodo dobrih štirideset odstotkov sredstev namenili za naložbe.

Gorenja vas – Občinski svetniki so na zadnji seji sprejeli tudi predlog proračuna za prihodnje leto. Glede na razpoložljive prihodke bodo po besedah direktorice občinske uprave Elizabete Rakovec odhodki, vključno z odplačilom dolga in obresti, znašali 10,5 milijona evrov, od tega bodo za naložbe namenili 4,3 milijona evrov.

Med največje projekte sodi gradnja vodovodov na odsekih Todraž–Lučine in Vršajn–Brda, za kar bodo namenili skoraj 1,2 milijona evrov, je pojasnila Elizabeta Rakovec in dodala, da bodo za omenjeni projekt pridobili pol milijona evropskih sredstev, 91 tisoč evrov pa še iz državnega proračuna. Preostanek bodo pokrili z lastnimi sredstvi. »Ta čas čakamo na odločbo službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, resorno ministrstvo za okolje in prostor pa je projekt že dokončno odobrilo.« Projekt bo končan v prihodnjih treh letih, je še pojasnila Elizabeta Rakovec. Za prizidek k vrtcu Agata v Poljanah so v proračunu za prihodnje leto zagotovili dober milijon evrov, pri čemer je celoten projekt vreden 2,2 milijona evrov. Devetsto tisoč evrov so za gradnjo vrtca zagotovili že v letošnjem proračunu, dokončno poplačilo investicije pa načrtujejo v letu 2022, je razložila Elizabeta Rakovec. »Investicija poleg gradnje šestih dodatnih igralnic za vrtec in dveh dodatnih učilnic za šolo vključuje tudi letos izvedeno celovito rekonstrukcijo in razširitev centralne šolske kuhinje, ki je znašala skoraj pol milijona evrov.« Za naložbo se je občina letos zadolžila v višini devetsto tisoč evrov, 280 tisoč evrov nepovratnih sredstev pa bo prispeval Ekosklad. Dobrih tristo tisoč evrov so namenili še za sofinanciranje del za povečanje poplavne varnosti Poljanske Sore na območju Poljan, ki jih bodo v prihodnjem letu končali. Tri četrtine sredstev sicer prispeva glavni investitor, to je Direkcija RS za vode. Skoraj 250 tisoč evrov pa so namenili še za nadaljevanje večletnega projekta obnove občinskih cest, ki vključuje rekonstrukcijo devetih odsekov, od tega so dva obnovili že letos.

Med tekočimi odhodki bodo največ denarja, dobrih 1,3 milijona evrov, namenili za doplačilo plačil staršem za varstvo otrok v vrtcih, za zimsko vzdrževanje cest je namenjenih 400 tisoč evrov in za prevoze otrok v šolo 383 tisoč evrov, je še pojasnila Elizabeta Rakovec.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

pretežno jasno
vlažnost: 95 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!