Franc Čebulj / Foto: Tina Dokl

V Cerkljah sprejeli dodatne ukrepe

Cerkljanski župan Franc Čebulj se je že minuli teden kot eden prvih županov pri nas odločil za dodatne ukrepe za zamejitev širjenja koronavirusa.

Cerklje – Odredbo o prepovedi uporabe zaprtih športnih, kulturnih in drugih javnih objektov so v Cerkljah konec minulega tedna sprejeli zaradi hitrega naraščanja števila okuženih s koronavirusom v občini. Po podatkih Covid-19 sledilnika so namreč v občini v zadnjih treh tednih potrdili 34 okužb, medtem ko so v času spomladanskega prvega vala zabeležili zgolj tri.

»Glede na skrb vzbujajoče podatke rasti števila okuženih in informacije, da je bil glavni vir za širjenje okužb skupina občanov, ki se je srečevala na rekreaciji v sosednji občini Šenčur, od tam pa se je novi koronavirus raznesel tudi v nekatera druga društva, sem po pogovoru z ravnateljem osnovne šole, kjer so prav tako zabeležili prve okužbe, odločil za takšen ukrep,« je pojasnil Čebulj.

Čeprav je s tem menda požel nekaj neodobravanja nekaterih občanov, je prepričan, da je odločitev prava, in obžaluje le to, da je ni sprejel že kakšen teden prej. Občani pa imajo, kot pravi, na voljo dovolj zunanjih površin in neokrnjene narave, da se lahko rekreirajo tudi na prostem.

Cerkljanski župan, s katerim smo se sicer pogovarjali še pred sprejemom zadnjih strožjih ukrepov vlade, je bil kritičen tudi do stroke, ki bi se po njegovem mnenju morala hitreje odzvati na zaostrovanje razmer in vladi že prej predlagati dodatne ukrepe.

Čebulj se je z grožnjo virusa pobliže soočil tudi sam. Pred dnevi je namreč izvedel, da je bil v stiku z okuženo osebo, zaradi česar se je testiral. »Na srečo je bil izvid negativen. Občutek pa je bil zelo neprijeten. Skrbelo me je tako zase, saj sem le že starejši, kot tudi, da ne bi morda okužil še koga. Ne nazadnje pa tudi za delovanje občinske uprave. Smo majhna ekipa in hitro bi bili lahko okuženi vsi. Ne znam si predstavljati, kaj bi to pomenilo za delovanje občine,« je še dodal cerkljanski župan.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

-4/2

petek

1/9

sobota

3/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 

Prikaz nasprotnih dejstev / 19:43, 3. december

Veje javnega kanalizacijskega omrežja, ki jih je gradil koncesionar oz WTE so bile narejene katastrofalno ! Stari sistemi so kljub temu, da ...

Mladi v boju proti podnebnim spremembam / 16:03, 3. december

Ena izmed učenk je tako recimo predlagala, da bi se lahko po celotni Evropi zgradile kolesarske poti, ki bi bile med sabo povezane.
------------------
Vpliv risank je večji kot si mislimo.

Sneg povzroča težave v prometu / 08:18, 3. december

Spet to kidanje. Ma to mi gre pa najbol na jetra.Še sreča, da pri nas kida žena. Jaz sem namreč študiral filozofijo in psihologijo in mi fiz...

Posebna številka revije Stražni stolp / 14:41, 2. december

Primož, če dobiš e-mail z naslovom "Ding Dong", ga ne odpri. Don't open it!!!
To so Jehove priče, ki delajo od doma.

Posebna številka revije Stražni stolp / 13:27, 2. december

Neeee prosm neee...
Evo, jest to posebno številko z veseljem odstopim kolegu wojčehovskemu ..

V lokalu našli štiri goste / 11:16, 2. december

Mal heca:

dva izmed njih sta bila Novak in Primož.

Gradnja šole končno bližje / 10:06, 2. december

1.8M€ za birokracijo. Celoten znesek 17.9M€. 10% stroški birokracije. Carji birokrati. V SLO se res ne splača delat.