Delajo v smeri skupnih uprav

V občinah Preddvor in Jezersko so se odpovedali skupni občinski upravi, vendar se zdaj več občin dogovarja o možnosti tovrstnega povezovanja. V Preddvoru nakup vozila za projekt Prostofer.

Preddvor – Občinski svet v Preddvoru tokrat ni obravnaval besedila odloka o organizaciji občinske uprave, ki je bilo prvotno na dnevnem redu zadnje seje. Uskladili ga bodo in ponudili v obravnavo na novembrski seji, je povedal župan Rok Roblek. Pač pa so odločali o ukinitvi odloka, ki je urejal ustanovitev organa skupne občinske uprave občin Jezersko in Preddvor. Skupni občinski upravi, ki naj bi delovala na področju javnih financ, so se odpovedali, ker država več ne sofinancira tovrstnega sodelovanja zgolj dveh občin, temveč morajo biti najmanj tri, povezane pa morajo biti z najmanj tremi skupnimi nalogami. Tako lahko občine pridobijo do 55 odstotkov državnega subvencioniranja. Na septembrski seji je sklep o ukinitvi skupne občinske uprave sprejela tudi Občina Jezersko.

S povezanostjo več občin bi lahko zaživela medobčinski inšpektorat in skupna revizijska služba, je ocenil župan Roblek. Ob tem tudi pove, da je bil minuli teden gostitelj srečanja županov, ki se izmenično srečujejo v občinah in se dogovarjajo o morebitnih skupnih projektih. V Preddvoru so se srečali župani Mestne občine Kranj, Preddvora, Jezerskega, Naklega, Šenčurja, Tržiča in Medvod. Tokrat so bile tema srečanja tudi skupne občinske uprave. Konkreten predlog z oceno, kakšno korist in prihranek lahko pomenijo za občine, bodo pripravili do sredine meseca.

Občinski svet pa je tokrat odločal tudi o uvrstitvi novega projekta v načrt razvojnih programov. Občina Preddvor namreč namerava kupiti avtomobil, ki bo na voljo tako občinski upravi kot projektu Prostofer, ki ga nameravajo zagnati januarja prihodnje leto. Novembra letos pa bodo začeli izobraževanje prostovoljnih šoferjev, ki bodo po različnih opravkih vozili zlasti starejše ljudi, ki nimajo možnosti drugega prevoza. Kot pravi župan Roblek, bodo z občinskim vozilom dosegli dvojni učinek, tako za občinsko upravo kot za dobro občanov, ki potrebujejo tovrstno solidarno pomoč.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 58 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-2/15

sobota

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Gorenjska, 10. april 2021

O literaturi med letoma 1970 in 1980

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?