Minulo soboto si je bilo mogoče ogledati prvo predstavo v okviru otroškega glasbenega abonmaja, in sicer lutkovni muzikal Peter Klepec. / Foto: Gorazd Kavčič

Peter Klepec za uvod

V Sokolskem domu v Škofji Loki si je bilo minulo soboto mogoče ogledati prvo predstavo v sklopu otroškega glasbenega abonmaja Umetnost otrokom, podelili pa so tudi nagrade avtorjem najlepših škofjeloških pravljic.

Otroški glasbeni abonma Umetnost otrokom bo mladim ljubiteljem glasbe in gledališča v novi sezoni znova ponudil sedem predstav, vsak mesec od oktobra do aprila eno. Minulo soboto si je bilo tako že mogoče ogledati prvo predstavo, in sicer lutkovni muzikal Peter Klepec v izvedbi Gledališča MalihVelikih. Otroci so lahko spremljali zgodbo o drobnem in šibkem fantu, ki zaradi svoje dobrote postane močan.

Za vse predstave pa so morali letos precej omejiti število sedežev, saj dvorana Sokolskega doma po novem zaradi ukrepov za preprečevanje okužb z novim koronavirusom namesto dvesto lahko sprejme zgolj štirideset obiskovalcev, je pojasnila strokovna sodelavka Javnega zavoda 973 Jana Fojkar. Štiri od sedmih predstav bodo pripravila lokalna društva in oba škofjeloška vrtca. V novembru si bo tako mogoče ogledati glasbeno pravljico Rdeča kapica v izvedbi Društva Oddih Gorajte, decembra pa bodo otroke razveselili z lutkovno-glasbeno pravljico Gozd raja, pri kateri so strnili moči Dječje kazalište (otroško gledališče) Dubrava, Gledališče Glej, Federacija in zavod Kuskus. Januarja se obeta operna izvedba Sneguljčice, ki jo izvaja Klemen Torkar, februarja pa glasbena pravljica Do tiste stezice Društva Glasba – Drama. V marcu bo vrtec Sončni žarek pripravil glasbeno-plesno pravljico Želva Vaska, kam pa kam?, v aprilu pa sledi še glasbena pravljica Čebelica Meli Vrtca Škofja Loka in Glasbene šole Škofja Loka.

Pred sobotno predstavo je župan Tine Radinja podelil nagrade avtorjem najlepših škofjeloških pravljic, ki so prispele na javni natečaj za najlepšo pravljico Škofje Loke, ki ga je prvič razpisala občina. Prvouvrščena je pravljica Miška Rubi in zlati list Darje Čadež, drugo mesto je pripadlo Damirju Grbanoviću za pravljico Štorklja Loka in tretje mesto Heleni Janežič za pravljico V naročju dobrega velikana. Na razpis je sicer po besedah višje svetovalke na Občini Škofja Loka Petre Mohorič Peternelj prispelo 49 del. Novopečeni straši v občini bodo tako v prihodnje poleg enkratnega denarnega prispevka ob rojstvu otroka prejeli še nadvse izvirno darilo: zmagovalno pravljico lokalne avtorice.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

3/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?