Gradbeno pogodbo so podpisali komendski župan Stanislav Poglajen, direktor podjetja SGP Graditelj Janez Zorman in kamniški župan Matej Slapar. / Foto: Občina Kamnik

Gradbena pogodba je podpisana

Te dni se bo začela gradnja Zbirnega centra Suhadole, skupnega projekta občin Kamnik in Komenda. Za dobrih 1,1 milijona evrov ga bo zgradilo kamniško podjetje SGP Graditelj.

Kamnik – Kamniški župan Matej Slapar, komendski župan Stanislav Poglajen in direktor podjetja SGP Graditelj Janez Zorman so v četrtek, 24. septembra, podpisali gradbeno pogodbo za izgrad­njo Zbirnega centra Suhadole.

Zbirni center bo zgrajen v neposredni bližini obstoječega centra za zbiranje odpadkov v t. i. Suhadolski jami, k projektu pa sta se občini zavezali po prejemu sklepa inšpektorata za okolje in prostor, ki je občinama ureditev novega centra naložil do konca letošnjega leta.

Občini sta si zemljišče in posledično stroške gradnje razdelili v sorazmernem deležu – 79 odstotkov Občina Kamnik, 21 odstotkov pa Komenda. Po zaključku izvedenih dveh krogov pogajanj v okviru javnega naročila je bila končna ponudbena cena najugodnejšega ponudnika SGP Graditelj, in sicer v vrednosti 1.147,619,49 evra, gradnja pa se bo začela konec septembra, a zaradi zahtevnosti projekta ne bo zaključena v letu 2020, ampak v začetku leta 2021; temu je bilo treba prilagoditi finančno konstrukcijo in uskladiti proračune obeh občin za leta 2020 in 2021. 

»Izgradnja skupnega centra za ravnanje z odpadki  je rezultat sodelovanja Občine Kamnik in Občine Komenda in obeh občinskih uprav, na kar smo lahko ponosni. Do izgradnje je prišlo tudi na pobudo takratnega poslanca mag. Mateja Tonina v preteklih letih, torej da je namesto prej obvezne izgradnje zbirnega centra v vsaki občini na podlagi spremembe zakonodaje sedaj možno na področju dveh občin z istim koncesionarjem zgraditi en zbirni center. In modern zbirni center bo na področju obeh občin izboljšal kvaliteto bivanja in odlaganja ter zbiranja odpadkov,« je ob podpisu pogodbe povedal župan Matej Slapar. Da gre za veliko investicijo tudi za občino Komenda, pa je dodal Stanislav Poglajen.

»Ponosen sem na to, da nam je s pomočjo naših poslancev v preteklosti uspelo pristojno ministrstvo prepričati v to, da lahko dve sosednji občini zgradita en zbirni center na območju, ki je že leta prostor, na katerem se obe občini srečujeta pri ravnanju z odpadki. Na ta način sta obe občini del sredstev prihranili. To nam je uspelo in na to smo lahko ponosni. Izbranemu izvajalcu, ki je znan po svoji kvaliteti, želim milo zimo,« je med drugim povedal komendski župan.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 92 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!