Investitor ni oddal vloge

Investitor v načrtovani dom starejših v Železnikih kljub dogovoru na ministrstvo ni oddal vloge za zamenjavo lokacije. V občinski upravi sedaj čakajo na njegova pojasnila, za pomoč pri iskanju rešitev pa se bodo srečali tudi z vodstvom Domela.

Železniki – Pri postopkih v zvezi z načrtovanim domom starejših v Železnikih je prišlo do novega zapleta. Kot je na seji občinskega sveta minuli četrtek poročal župan Anton Luznar, je občinski svetnik Miran Šturm ob poizvedovanju na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve dobil informacijo, da investitor SeneCura Central SI ni oddal vloge za zamenjavo lokacije doma, pa čeprav so se o tem dogovorili že pred tremi meseci. V občinski upravi sedaj čakajo na pojasnila investitorja, ki mu je ministrstvo konec predlanskega avgusta podelilo koncesijo za projekt grozda petih manjših domov, med katerimi je tudi železnikarski.

Kot smo že poročali, pa je škofjeloška upravna enota v predodločbi ugotovila, da dobrih dva tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče Na Kresu, kjer bi gradili dom, nima ustrezno predvidenih površin za parkiranje. Večino so jih namreč predvideli na treh nekoliko oddaljenih lokacijah, a bi morale biti na funkcionalnem zemljišču objekta. Župan in predstavniki SeneCure so se tako konec junija na sestanku na ministrstvu dogovorili, da bo investitor podal predlog za prestavitev načrtovanega doma s predvidene lokacije, ki jo je zagotovila občina, na sosednje, še enkrat večje zemljišče v zasebni lasti na drugi strani vodotoka Dašnica.

Župan domneva, da so investitorja od oddaje vloge verjetno odvrnili večji stroški, povezani z drugim zemljiščem: poleg kupnine so tu še dodatni stroški za zagotovitev poplavne varnosti, zgraditi bi bilo treba dostopno pot in most preko vodotoka ter verjetno ponovno izdelati projekt. Kot je pojasnil, so na direktorja SeneCure v Avstriji Antona Kellnerja ter Markusa Zollerja, ki je pri njih zadolžen za gradnjo domov, vključno z grozdom manjših domov v Sloveniji, in se je tudi udeležil sestanka na ministrstvu, naslovili elektronsko pošto s povzetkom dogovorov ter vprašanjem, zakaj niso podali vloge za spremembo lokacije in kakšne načrte imajo glede gradnje doma v Železnikih. Prav tako so ju prosili, da bi se sredi oktobra sestali, saj naj bi bila povabljena na slovesnost ob polaganju temeljnega kamna za dom starejših v Žireh, ki ga bodo prav tako zgradili v okviru omenjenega grozda.

Še pred tem se bodo v tem tednu po besedah župana srečali tudi z direktorjem Domela Matjažem Čemažarjem in njegovim sodelavcem Janezom Rihtaršičem. »Pogovarjali se bomo, ali so pripravljeni kriti del stroškov v primeru gradnje doma na novi lokaciji. Sledil bo še sestanek s predstavniki stolpnic in mestnega odbora Na Kresu, da vidimo, ali so tudi kakšne možnosti za parkirišča v samem naselju,« je še povedal Luznar.

Svetniku Šturmu se zdi škoda, da so od dogovora na ministrstvu pretekli že trije meseci, saj bi lahko v tem času že začeli pogovore z investitorjem in iskati rešitve.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

pretežno jasno
vlažnost: 95 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

»Poleti čudovito, če ne smrdi« / 06:51, 4. marec

Postaviti moderno termoelektrarno/toplarno kot v Celju, ki uporablja za gorivo obdelane komunalne odpadke, pa bodo imeli Jeseničani toplo vodo in elektriko namesto smradu.

Bitka za regijsko bolnišnico / 06:39, 4. marec

Ma kakšna Radovljica ne me hecat no. Če ima stroka vsaj malo besede kje bo stala nova bolnišnica, je edina logična lokacija MO Kranj. Zgornj...

Za Jesenicami stojijo kot eno / 06:39, 4. marec

Ma kakšna Radovljica ne me hecat no. Če ima stroka vsaj malo besede kje bo stala nova bolnišnica, je edina logična lokacija MO Kranj. Zgornj...

O lokaciji bolnišnice stroka, ne ulica / 06:39, 4. marec

Ma kakšna Radovljica ne me hecat no. Če ima stroka vsaj malo besede kje bo stala nova bolnišnica, je edina logična lokacija MO Kranj. Zgornj...

Nova bolnišnica / 06:37, 4. marec

Ma kakšna Radovljica ne me hecat no. Če ima stroka vsaj malo besede kje bo stala nova bolnišnica, je edina logična lokacija MO Kranj. Zgornj...

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .