Letošnji občinski nagrajenci v Cerkljah

V skupnosti je moč

V petek so v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika podelili priznanja letošnjim nagrajencem Občine Cerklje.

Cerklje – Slavnostna podelitev priznanj občinskim nagrajencem je v petek zvečer, podobno kot tudi v drugih občinah v tem obdobju, minila ob upoštevanju varnostnih ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje, zaradi česar je v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika sedelo precej manj obiskovalcev kot sicer. Kljub temu slovesnost, ki jo je vodila Ana Jagodic, z glasbo in recitalom pa so jo zaokrožili Godba Cerklje in Anže Sirc ter Angelca Maček iz Kulturno-umetniškega društva Pod Lipo Adergas, ni bila nič manj svečana.

Osrednje mesto na prireditvi ob občinskem prazniku, ki ga sicer v Cerkljah praznujejo 23. septembra, je pripadlo letošnjim občinskim nagrajencem. Veliko plaketo občine je prejela Veronika Sirc, blagajničarka KUD Pod Lipo Adergas, ki svoje delo opravlja že 54 let in predstavlja nepogrešljiv člen adergaškega kulturnega društva.

Mala plaketa je šla v roke Marjanu Luskovcu, dolgoletnemu gasilcu in poveljniku Civilne zaščite Občine Cerklje, ki je plaketo prejel zaradi »odgovornega ravnanja, solidarnosti, humanosti, in sočutnosti v času razglašene epidemije s covida-19«.

Nagrado občine sta v imenu Družinskega in mladinskega centra Cerklje – Oratorij Cerklje prevzela Maruša Žlebir in David Košnik. Mladi prostovoljci že dvajset let pripravljajo enega največjih oratorijev pri nas, prilagodili pa so se tudi letošnjim razmeram in številne dogodke pripravili na spletu.

Priznanje občine pa so si z uspehi v Atletskem klubu Cerklje prislužile mlade atletinje Lucija Kropar, Eva Rosulnik, Eva Boltežar, Maja Boltežar, Paula Globočnik in Živa Jerič.

Zbrane je nagovoril tudi župan Franc Čebulj, ki je med pomembnejšimi pridobitvami v občini posebej omenil celovito ureditev središča Cerkelj in izgradnjo zdravstvenega doma ter poudaril uspeh Cerkelj, ki je v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki ga vsako leto pripravlja Turistična zveza Slovenije, zasedlo prvo mesto, Adergas pa je bil tretji. Pri tem gre zasluga tudi občanom, ki s svojo marljivostjo skrbijo za zunanjo podobo vseh krajev v občini, je še dodal Čebulj, ki se ni mogel izogniti niti epidemiji covida-19, ki ga za zdaj v Cerkljah dobro obvladujejo, a je pred vrati že drugi val. »Epidemija bo še nekaj časa z nami. Vprašanje je, kako jo bomo kot ljudje in posamezniki, občine in država ter svet prebrodili,« se je spraševal Čebulj, ki meni, da je kljub določenim negativnim objavam v javnosti in nekaterih medijih treba poslušati nasvete stroke. Ali kot je dejala Maruša Žlebir, ki je v imenu občinskih nagrajencev spregovorila nekaj besed zahvale: »V skupnosti je moč!« Da so v Cerkljah povezani in znajo sodelovati in si pomagati, pa se je najbolj pokazalo prav med epidemijo, je dejala mlada prostovoljka cerkljanskega oratorija.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

-4/2

petek

1/9

sobota

3/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 

Prikaz nasprotnih dejstev / 19:43, 3. december

Veje javnega kanalizacijskega omrežja, ki jih je gradil koncesionar oz WTE so bile narejene katastrofalno ! Stari sistemi so kljub temu, da ...

Mladi v boju proti podnebnim spremembam / 16:03, 3. december

Ena izmed učenk je tako recimo predlagala, da bi se lahko po celotni Evropi zgradile kolesarske poti, ki bi bile med sabo povezane.
------------------
Vpliv risank je večji kot si mislimo.

Sneg povzroča težave v prometu / 08:18, 3. december

Spet to kidanje. Ma to mi gre pa najbol na jetra.Še sreča, da pri nas kida žena. Jaz sem namreč študiral filozofijo in psihologijo in mi fiz...

Posebna številka revije Stražni stolp / 14:41, 2. december

Primož, če dobiš e-mail z naslovom "Ding Dong", ga ne odpri. Don't open it!!!
To so Jehove priče, ki delajo od doma.

Posebna številka revije Stražni stolp / 13:27, 2. december

Neeee prosm neee...
Evo, jest to posebno številko z veseljem odstopim kolegu wojčehovskemu ..

V lokalu našli štiri goste / 11:16, 2. december

Mal heca:

dva izmed njih sta bila Novak in Primož.

Gradnja šole končno bližje / 10:06, 2. december

1.8M€ za birokracijo. Celoten znesek 17.9M€. 10% stroški birokracije. Carji birokrati. V SLO se res ne splača delat.