Na dnevu odprtih vrat je s svojimi čarovnijami navdušila Pika Nogavička. / Foto: Gorazd Kavčič

Čas je za gledališče

V okviru dneva odprtih vrat v Kricah kracah v Kranju se je bilo mogoče družiti s Piko Nogavičko, ki je otroke navdušila s čarovnijami v Krice krace Čira čara vili. Odprli so tudi razstavo stripov, ki so nastali v sklopu striparske akademije Andreja Štularja.

Dan odprtih vrat so v Kricah kracah tudi letos pripravili kot uvod v novo sezono dogodkov, tako da so med drugim obiskovalcem predstavili program, s katerim jih bodo razveseljevali v prihodnjih mesecih. To so lahko zaslutili že z nastopom navihane Pike Nogavičke, ki otroke vsako soboto pozdravi tudi na sobotnih matinejah v Prešernovem gledališču. Tako so poskrbeli za pester in razgiban uvod v novo sezono, ki se začne z oktobrom in v kateri bo tudi tokrat skupina umetnikov, ki deluje v okviru Kric krac, s svojim delovanjem širila različna znanja in dobro voljo med ljudi vseh starosti.

Tudi v novi sezoni bodo petkovi popoldnevi rezervirani za lutkovne predstave, ki so namenjene predvsem najmlajšim, ob sobotah pa bo čas za sobotne matineje v Prešernovem gledališču in ustvarjalne delavnice Eko pod zeleno smreko z Natalijo Herlec. »V primeru, da bo lepo vreme, bodo ustvarjali zunaj na vrtu, sicer pa v naši delavnici,« je pojasnil Bojan Pretnar iz Kric krac. V sodelovanju s Prešernovim gledališčem oblikujejo tudi program sobotnih matinej, v sklopu katerih vse do konca marca načrtujejo 23 predstav. »Bo pa v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje število obiskovalcev na posamezno predstavo omejeno na 55,« je razložil Pretnar in dodal, da so v oktobru predvideli program, ki so ga zaradi karantene morali odpovedati v marcu.

Ob dnevu odprtih vrat so odprli tudi razstavo stripov, ki so nastali v okviru striparske akademije Andreja Štularja. »Letošnja udeležba je bila nad pričakovanji, saj je bilo v dveh skupinah kar 17 udeležencev.« Razstavo si bo po Pretnarjevih besedah mogoče ogledati vsaj do konca novembra. Vsi, ki imajo željo po ustvarjanju, pa se lahko pridružijo tudi dvema lutkovnima skupinama, ki delujeta v Kricah kracah. Mladi lutkarji tako lahko spoznajo ves proces od izdelave lutk do ustvarjanja predstav in igranja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 59 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

3/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?