Praznovanje je med drugim popestrila vokalna skupina Zala, v kateri poje tudi Peter Banič (prvi z desne). / Foto: Jure Ferlan

Začelo se je v domači garaži

V mizarskem podjetju INT vrata so sredi septembra praznovali dvajsetletnico delovanja. Iz mizarske delavnice v domači garaži se je v tem času razvilo sodobno podjetje z desetimi zaposlenimi.

Todraž – Leto 2000 je bilo za Petra Baniča, direktorja podjetja INT vrata, resnično prelomno, saj se je takrat odločil, da bo v domači garaži v Žireh začel izdelovanje vhodnih vrat. Še istega leta se je predstavil na sejmu v Ljubljani in že takoj pridobil ogromno naročil, tako da je takoj moral poiskati še enega delavca za pomoč. Naročila so nato rasla iz leta v leto in vsako leto se jim je pridružil kakšen nov sodelavec. V podjetju se je leta 2010 zaposlila tudi žena Metka Banič, ki je prevzela vodenja salona v Ljubljani, leta 2016 pa še sin in snaha, tako da so pravo družinsko podjetje, je ponosen Peter Banič.

V svoji delavnici v Žireh je kot prvi v Sloveniji začel proizvodnjo lesenih vhodnih vrat z vgrajeno kovinsko sredico. »Sčasoma se je obseg naročil tako povečal, da je domača delavnica postala premajhna. Zato smo leta 2006 kupili zemljišče v Industrijski coni Todraž, kjer smo zgradili moderen poslovno-proizvodni objekt, v katerega smo se preselili slabi dve leti kasneje,« je razložil Peter Banič. Ravno takrat pa se je začela gospodarska kriza, ki ni prizanesla niti njihovemu podjetju, saj se je dodana vrednost pri njihovih izdelkih prepolovila. To jih je navedlo k iskanju novih priložnosti in tako so poleg vhodnih vrat začeli izdelovati še okna in notranja vrata. »V štirih letih smo nato proizvodnjo povečali za sto odstotkov.« Ravno pred razglasitvijo karantene v marcu so jim dostavili nov CNC stroj, ki pa je prav zaradi epidemije moral na montažo čakati vse do junija. »Ta čas smo potem izkoristili za ureditev 120 kvadratnih metrov velikega prostora, da smo ga sploh lahko kam postavili,« je pojasnil Peter Banič, ki se ob tem zaveda, da noben stroj ne more nadomestiti dobrih delavcev. »S tako ekipo ni težko izdelovati vrhunskih vrat,« je pohvalil vse svoje sodelavce. Zadovoljne stranke, še pravi, najdejo tudi zunaj slovenskih meja – v Nemčiji, Avstriji in Švici.

Tudi danes svoje poslanstvo vidijo v razvoju vrhunskih vrat, ki so moderna in uporabniku prijazna ter obenem ekološka in tehnično dovršena. Prav zato v vsa vhodna in garažna vrata standardno vgrajujejo mehanizem proti krivljenju, ki so ga sami razvili in patentirali, je pojasnil Ignac Banič in dodal, da jim to omogoča izdelavo vrat, ki merijo tudi do tri metre v višino. Ugodijo tudi najbolj zahtevnim željam kupcev, ki danes povprašujejo recimo tudi po vratih, poravnanih s steno. »Zadnjih deset let pa so vrata postala tudi 'pametna',« je poudaril Ignac Banič in dodal, da za najzahtevnejše kupce izdelujejo vrata, ki se celo sama odpirajo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 92 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!