Z doniranimi sredstvi so v OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora kupili delovne zvezke za osem otrok iz socialno šibkejših družin in še novo šolsko torbo za enega otroka.

Dobrodelna skrinjica za učence

Gostje kranjskogorske Korone z dobrodelnimi prispevki pomagajo šoloobveznim otrokom iz socialno šibkejših družin v osnovnih šolah (OŠ) Josipa Vandota Kranjska Gora in 16. decembra Mojstrana.

Kranjska Gora – Letos dobrodelne akcije kranjskogorskih podjetnikov za pomoč otrokom iz socialno šibkejših družin z nakupom šolskih potrebščin zaradi okoliščin glede novega koronavirusa ni bilo, dober namen s še drugimi aktivnostmi v lokalni skupnosti pa se nadaljuje, je poudarila svetovalna delavka Tina Kralj iz OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora: »Sašo Pretnar, vodja zabaviščnega centra Korona, Resort&Entertaiment v Kranjski Gori, je sporočil na občino, da so njihovi gostje, ki jim v zabavniščnem centru brezplačno podarjajo zaščitne maske, izrazili željo, da bi v zameno za to podarili nekaj sredstev v dobrodelni namen. Vlasta Skumavc Rabič iz občinske uprave je takoj pomislila na šoloobvezne otroke in predlagala navezavo na osnovni šoli v občini. Že junija smo tako v OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora lepo okrasili skrinjico z režo in v štirih jezikih napisali, čemu so namenjene donacije. Skrinjico so postavili na recepcijo Korone, tam je stala čez celo poletje vse do 31. avgusta. Prijetno smo bili presenečeni, saj se je zbralo nekaj čez 1200 evrov. Z doniranimi sredstvi smo kupili delovne zvezke za osem otrok iz socialno šibkejših družin in še novo šolsko torbo za enega otroka. Ostalo je še nekaj čez petsto evrov, ki jih hranimo na računu šolskega sklada in bodo med šolskim letom služili enakemu namenu (za nakup šolskih potrebščin, za katere se potreba pokaže med šolskim letom). Kar bo še ostalo denarja, pa bomo kupili šolske potrebščine za učence iz socialno šibkejših družin pred naslednjim šolskim letom.« Tina Kralj se ob tej priložnosti tudi v imenu družin še enkrat najlepše zahvaljuje Sašu Pretnarju za pobudo, gostom Korone pa za donirana sredstva.

Nad pobudo so navdušeni tudi na OŠ 16. decembra Mojstrana. Dobrodelno skrinjico za njihove učence iz socialno šibkejših družin so že postavili. »Hvaležni smo in bomo za vsak prispevek, ki bo našim učencem oziroma njihovim družinam omilil finančno stisko. Ko bo skrinjica polna, bomo sredstva namenili za lajšanje tistih finančnih bremen, pri katerih z drugimi vrstami pomoči staršem na šoli ne moremo pomagati. Spremljali bomo razmere, povezane z epidemiološko situacijo novega koronavirusa, in potrebe učencev oziroma družin, ki so povezane tudi z drugimi dejavnostmi šole. Utegnejo se pokazati stiske zaradi izpadov dohodkov v času epidemije, morda bodo potrebe po računalniški opremi – še posebej v družinah z več otroki, ki si ne morejo privoščiti opreme za morebitno šolanje na daljavo –, lahko bodo učenci potrebovali opremo za šolske tečaje ali druge pripomočke za šolo … Vsakršna sredstva so in bodo dobrodošla,« je povedala svetovalna delavka Nives Košir Maček na OŠ 16. decembra Mojstrana.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

pretežno jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!