V Začaranem gozdu živijo tudi vile, ki se rade družijo z volkovi, saj jih ščitijo pred ravbarji. / Foto: arhiv KUD Kamot

Po volčjih sledeh

V Začaranem gozdu na Homu otroke čaka prava pustolovščina pri iskanju glavnega lika – ravbarja, ki se je skupaj s svojo roparsko druščino naselil v tamkajšnjem gozdu.

Sredi avgusta je na Homu zaživel Začaran gozd, ki so ga v sodelovanju z lastniki zemljišč, tamkajšnjo agrarno skupnostjo in Turističnim društvom Zasip »začarali« v Kulturno umetniškem društvu (KUD) Kamot Zasip. Na približno dva kilometra dolgi krožni poti družine čaka razburljiva pustolovščina, ki jih na koncu pripelje do domovanja glavnega ravbarja.

Ideja za pravljični potep po gozdičku na Homu se je v času karantene porodila Meti Vodnjov in Luciji Vidic iz KUD Kamot. »Delam v vrtcu in v času karantene sem razmišljala, kako bi se približala otrokom in njihovim družinam, ki jih takrat nisem mogla videti. Tako je najprej nastala Škratja pot, ki je vodila iz vasi do vrha Homa,« je razložila Meta Vodnjov. S tem sta z Lucijo Vidic nadgradili interaktivne predstave, ki sta jih na temo začaranega gozda že pripravljali na Homu. Poleti pa sta vse skupaj »začarali« še v pravljično pot, ki vijuga po travnikih, kamnitih potkah in gozdu homskega hriba. Nastala je tudi posebna knjižica, ki hojo po homskem hribu spremeni v pravo pustolovščino. S knjižico in pripomočki iz nahrbtnika se je po volčjih sledeh mogoče podati na lov na glavnega ravbarja, ki ga išče vsa vas. Preko zgodb, namigov in nalog v knjižici jim pomagajo odkriti njegovo ime. Za uspešen lov in varno pot po gozdu pa je pomembno, da se starši in otroci spremenijo v volčjo družino, saj jim v knjižici razkrijejo skrivnost – čeprav je treba biti z ravbarji previden, pa se strašno bojijo volkov in volčje tuljenje prežene tudi najbolj groznega ravbarja.

Ravbarje je uspelo pregnati tudi družini Justin Oman iz Zasipa, ki večkrat pride na Hom, a v Začaran gozd so se podali prvič. »Vsi smo uživali – otroka v reševanju ugank, midva pa v čudovitih razgledih,« so nam zaupali na koncu poti.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

pretežno jasno
vlažnost: 90 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-2/14

sobota

6/12

nedelja

7/15

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Gorenjska, 10. april 2021

O literaturi med letoma 1970 in 1980

OBVESTILA / Kranj, 10. april 2021

Srečanje Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?