Dom starostnikov v Komendi bo imel predvidoma 75 postelj. / Vir: Senecura

Vse bližje domu starostnikov

Ta ali najkasneje prihodnji mesec podjetje Senecura pričakuje izdajo gradbenega dovoljenja, ki bo omogočila začetek gradnje doma za starejše v Komendi.

Komenda – Po večletnih prizadevanjih lokalne skupnosti in občinske uprave so v Komendi vse bližje začetku gradnje manjšega doma starostnikov. Avstrijsko podjetje Senecura oz. njena hčerinska družba v Sloveniji namreč v okviru petih podeljenih koncesij dom namerava zgraditi na parceli na sotočju Knežjega potoka in Pšate. Kot nam je potrdila regijska direktorica podjetja Senecura Slovenija Sanda Gavranovič, izdajo gradbenega dovoljenja pričakujejo že ta ali najkasneje prihodnji mesec, po njegovi pravnomočnosti pa lahko začnejo priprave na začetek gradnje.

Komendski dom starostnikov bo imel po besedah Gavranovičeve predvidoma 75 postelj s povprečno velikostjo sobe 4,38 kvadratnega metra. Enainšestdeset sob bo z enojno posteljo, deset pa z dvojno.

Na vprašanje, kako bodo investicijo financirali oz. ali bodo za izgradnjo doma poskusili pridobiti tudi druga, nepovratna sredstva, direktorica še ni želela podrobneje odgovoriti. »Glede načina financiranja same gradnje so pogovori še v teku, zato v tem trenutku podrobnosti še ne moremo razkrivati,« je bila redkobesedna direktorica podjetja. V preteklosti se je sicer investicija v dom starostnikov v Komendi ocenjevala na okoli pet milijonov evrov.

Senecura s sedežem na Dunaju sicer velja za vodilnega upravljavca ustanov za zdravstvene storitve, oskrbo in zdravstveno nego v Avstriji in na Češkem, v Sloveniji pa za zdaj upravljajo domove za ostarele v Vojniku, Radencih in Mariboru. Tem se bodo v naslednjih letih pridružili še novozgrajeni domovi v Komendi, Železnikih, Žireh, Loškem Potoku in Pivki.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 92 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!