Iščejo partnerja za oživitev Vrbe

Občina Žirovnica je objavila javni poziv, s katerim išče zasebnega partnerja, ki bi v sklopu javno-zasebnega partnerstva obnovil večnamenski objekt v sklopu Prešernove rojstne hiše.

Po oceni bi investicija stala dobrih 550 tisoč evrov. Po načrtih bi gradbena dela lahko začeli prihodnjo jesen, prenovljeni objekt pa bi zaživel do konca leta 2022.

Vrba – Občina Žirovnica je lansko jesen odkupila objekt Vrba 1, ki se nahaja med Prešernovo rojstno hišo in cerkvijo sv. Marka v Vrbi. Obenem je država odkupila sosednje gospodarsko poslopje, s čimer je celotno območje vzhodno od Prešernove rojstne hiše prešlo v javno last. Oba objekta bodo po načrtih namenili turistični dejavnosti oziroma razširitvi ponudbe Prešernove rojstne hiše. Občina Žirovnica je že pripravila načrte za oživitev objekta Vrba 1, odločila pa se je, da bo skušala najti zasebnega partnerja, ki bi v sklopu javno-zasebnega partnerstva objekt obnovil in ga tudi upravljal. Pred dnevi so tako objavili javni poziv k oddaji vloge o zainteresiranosti za izvedbo projekta javno-zasebnega partnerstva projekta Revitalizacija objekta Vrba 1 – Večnamenski objekt v sklopu Prešernove rojstne hiše v Vrbi na Gorenjskem.

V objektu, ki ima 423 kvadratnih metrov bruto tlorisne površine, bi po idejni zasnovi v kleti uredili sanitarije in tehnične prostore, v pritličju muzejsko kavarno, ki bi lahko sprejela en avtobus oziroma petdeset gostov, ter kuhinjo. V prvem nadstropju bi uredili štiri sobe z desetimi posteljami, v mansardi pa manjše stanovanje oziroma apartma. Velik je tudi potencial vrta in sadovnjaka, kjer bi lahko gostili 65 obiskovalcev hkrati.

Po oceni bi investicija stala dobrih 550 tisoč evrov, po načrtih bi gradbena dela lahko začeli prihodnjo jesen, prenovljeni objekt pa bi zaživel do konca leta 2022.

Zainteresirani zasebni partnerji morajo vloge na Občino Žirovnica oddati do konca septembra. O podrobnostih javno-zasebnega partnerstva pa se bo Občina Žirovnica dogovarjala s potencialnimi ponudniki.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

pretežno jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!