Obiskali so tudi Kekčevo deželo. / Foto: arhiv Škrlovca – dnevnega centra za mlade in družine

Pestro počitniško

V socialnovarstvenem programu Škrlovec – dnevnem centru za mlade in družine tako čez leto kot v času počitnic pripravljajo raznovrstne dejavnosti za otroke, mladostnike ter njihove starše.

Včeraj so v Škrlovcu, ki deluje v okviru kranjskega Centra za socialno delo Gorenjska, začeli drugi delo 14-dnevnega pestrega počitniškega dogajanja. Prvi del so izvedli že konec junija in v začetku julija. V dopoldanskem času pod mentorstvom Maje Kurnik in Mojce Selko pripravijo brezplačne prostočasne dejavnosti, v katere se vključujejo predvsem osnovnošolci. »Otrokom družin, s katerimi smo se spoznali in so se vključile v program, so na voljo vse naše aktivnosti. Zanje je to enkratna izkušnja,« je dejala Kurnikova. V času poletnih počitnic večkrat obiščejo Letno kopališče v Kranju, se odpravijo na izlet na morje in na Krvavec, kjer prehodijo Pot pastirskih škratov in si privoščijo štruklje. Pot jih zanese proti Cerknici, kjer si ogledajo Križno jamo in se peljejo s čolnom. Otroci se zabavajo še ob igranju družabnih iger in turnirju v namiznem nogometu. Potekajo tudi ustvarjalne delavnice s piknikom v kanjonu reke Kokre, Škrlovčevi filmski dopoldnevi in delavnica z naslovom Poletne gledališke igrarije.

V času šolskega pouka pa otrokom in mladostnikom v Škrlovcu omogočajo vključitev v učno pomoč, v popoldanskem času pa možnost kakovostnega in aktivnega preživljanja prostega časa v okviru prostočasnih delavnic. »Aktivnosti so zasnovane raznoliko, saj nudimo možnost vključevanja v športne, umetniško-kreativne, kuharske, pogovorne dejavnosti, medkulturne aktivnosti,« je pojasnila Selkova in dodala, da so kot odgovor na zaznane potrebe v lokalnem okolju med letom izvajali intenzivna tečaja učenja slovenskega jezika za vse, katerih materni jezik ni slovenščina. Poleg navedenih aktivnosti pripravljajo različne tabore in skupne akcije v okviru Preventivnih programov za mlade Slovenije, se vključujejo v različne dogodke v lokalnem okolju ter delujejo globalno.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 59 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/12

nedelja

8/15

ponedeljek

3/6

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

OBVESTILA / Tržič, 11. april 2021

Anketa o razvojnem načrtu občine Tržič 2030

IZLETI / Kranj, 21. april 2021

Planinarjenje po Lastovem

 

 
 

 

 
 
 

Opozicija vložila ustavno obtožbo premierja Janše / 13:16, 9. april

Politkomisar na sliki ima gromozansko srečo, da lahko pustoši po državi predvsem zaradi nesposobne in kilave opozicije !

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 08:37, 9. april

V časih pred korono so bile šole in vrtci v tem času na pol prazni, poznam primere, od 28 otrok v razredu prisotnih 5 otrok... Ja, takrat je razsajala še gripa.. Zdej jo ni več!

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 21:37, 8. april

Poznam primere, ko so otroci iz vrtca prinesli virus v domače okolje, zato vrtci niso zaprti samo zato, ker se je vlada tako odločila. Otroc...

Zaprtje ne vzbuja večjih skrbi / 13:15, 8. april

Normalno, gospodarstvo šiba dalje..

Otroci se vračajo v vrtce in šole / 13:13, 8. april

Ooo, Simona je še ministrica, super..

Vrtiljak, ki ga poganja virus / 09:15, 8. april

Konec tretjega vala že napovedujejo za konec junija, odlično, spustili nas bodo malo k Hrvatom, konec julija sledi 4. val...
Kako predvidljivo, dokler bo volne nas lahko strižejo...

Zaradi zaprtih vrtcev številni starši v stiski / 09:12, 8. april

Kje se je izgubila ministrica za šolstvo? Jo je princ teme dal v kot klečat?