Večera proze in poezije se zaradi obveznosti in dopustov sicer niso udeležili vsi udeleženci delavnic pisanja z Leonoro Flis, velika večina pa. Vodila ga je Anja Eržen (skrajno leva).

Bralnica z mladimi literati

Vrt Sokolskega doma v Škofji Loki je prejšnji torek gostil literarno-glasbeni večer, na katerem smo lahko prisluhnili prozi in poeziji članov skupine Mladi literati, ki so ustvarjali na delavnicah pisanja z Leonoro Flis. Večer so poimenovali B I T I z Mladimi literati, zgodil pa se je v okviru loške Bralnice.

Škofja Loka – Letošnja Bralnica na vrtu Sokolskega doma poteka že od začetka julija, razloži Jana Fojkar, predstavnica organizatorja. Vrata Bralnice so odprta od torka do nedelje med 17. in 20. uro, razen v primeru dežja. Ob torkih Bralnica gosti tudi vrsto literarno obarvanih dogodkov, letos pa so pripravili spremljevalni program še za dva četrtka.

V juliju so tako izvedli pet raznovrstnih dogodkov, ki so bili dobro obiskani, nadaljuje Fojkarjeva. Kar dva dogodka sta bila tudi mednarodno obarvana. Predstavili so knjigo Trije spomini: Med Hajfo, Alepom in Ljubljano Andraža Rožmana in se pogovarjali s protagonistom – v Sloveniji živečim sirskim pesnikom Muhamadom Al Munemom. Udeleženci dnevnega centra Blok in PUM-o Škofja Loka pa so se povezali s prostovoljci Evropske solidarnostne enote in pripravili večer poezije v različnih jezikih ter s prevodi v slovenščino. Gostili so tudi predstavitev literarne revije Sejalec, ustvarjali spominske knjige in predstavili bolgarska romana Tobak (Dimitar Dimov) in Matere (Teodora Dimova).

Prejšnji teden je v četrtek v goste prišel domačin Tomaž Hostnik, sicer vsestranski glasbenik, član številnih zasedb, ki pa se je tokrat publiki predstavil z avtorsko pravljico za otroke z naslovom Svinjska štorija; na torkovi Bralnici pa so se predstavili pisci in piske, ki so se spomladi udeležili delavnic kreativnega pisanja Mladi literati, ki jih organizira Kulturno društvo Grable. Mentorica delavnic je bila Leonora Flis; literarna zvrst, ki so se ji na delavnicah posvetili, pa kratke zgodbe.

Udeleženci letošnjih delavnic prihajajo iz različnih krajev, in sicer iz Škofje Loke, Maribora, Kranja in Domžal. Tokrat smo prisluhnili sedmim: Evi Tomažič, Hani Bujanović Kokot, Tomu Vebru, Anji Pečjak, Sabini Frlic, Janu Goršetu in Maji Šubic. Brali so dela, nastala tako na srečanjih v živo kot tudi po spletu, saj je druženje marca prekinila epidemija covida-19. Slišali smo tudi kakšno njihovo delo iz preteklosti, nekateri pa so se raje predstavili le s preteklimi deli. Ker zadnjih morda niso začutili, meni vodja projekta in moderatorka večera Škofjeločanka Anja Eržen, ki že vrsto let spodbuja pisanje in literarno ustvarjanje med mladimi. Tudi sama je sodelovala na delavnicah. Pove nam še, da gre za udeležence, ki imajo že izkušnje s pisanjem, vendar v različnem obsegu in tudi njihove ambicije so različne: eni ustvarjajo le v prostem času, drugi se pisanju posvečajo dnevno.

Dogodek je na kitari z avtorskimi pesmimi pospremil Gal Grobovšek.

Do konca avgusta bo Bralnica na vrtu Sokolskega doma 2020 gostila še dva dogodka: enega danes, 18. avgusta, naslednjega in zadnjega pa 25. avgusta, ob 18. uri.

»Tudi letos bomo predstavili romana, ki maturante čakata prihodnje leto na maturitetnem izpitu iz slovenščine. Z nami bo pisatelj Borut Golob, ki bo na zanimiv in pronicljiv način predstavil vse tisto, kar je pomembno v romanih Figa Gorana Vojnovića in Konje krast Pera Petersona. Bralnico pa bomo ponovno zaključili v družbi najmlajših – z besedno in plesno-gibalno pripovedjo Žirafa Cveta in njena zgodba,« še pojasni Fojkarjeva.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 92 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/12

ponedeljek

8/20

torek

8/20

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

DELAVNICE / Škofja Loka, 28. september 2020

Rokodelska doživetja

DELAVNICE / Radovljica, 28. september 2020

Delavnica izdelave copat iz filca

PRIREDITVE / Jesenice, Radovljica, 28. september 2020

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine

DELAVNICE / Škofja Loka, 29. september 2020

Rokodelska doživetja

DELAVNICE / Radovljica, 29. september 2020

Delavnica izdelave copat iz filca

PRIREDITVE / Jesenice, Radovljica, 29. september 2020

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine

IZLETI / Kranj, 29. september 2020

Kolesarski izlet

DELAVNICE / Škofja Loka, 30. september 2020

Rokodelska doživetja

 

 
 

 

 
 
 

V soboto potrdili 159 okužb z novim koronavirusom, umrl en bolnik s covidom-19 / 19:24, 27. september

Umrlo ni 147 bolnikov zaradi korone!!!!!!!!!!! Je pa bil virus prisoten in skrajšal agonijo!!!

Uredili lepotni center / 19:20, 27. september

Je kje objavljen cenik? Vau, kakšne storitve. Pa še svetovanje........ kupi to in to, heheh. Jaz se s tremi frendicami dobim doma. Se pob...

Preplet čipke in fotografije / 19:05, 27. september

Ena sama stara jajca! Vauu, kakšno neverjetno ustvarjanje.
No ja, vsak ima svoje veselje.

Uredili lepotni center / 08:39, 26. september

Primož, da ne bi šel, preč vržen denar.

Ob polletju negativno / 17:56, 25. september

" neizbrani kandidat je namreč vložil tožbo, ker da naj izbrani kandidat ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev."

Trenutno je edini rapisni pogoj, da si član SDS-a !

Pivčevo čaka interpelacija, Hojs ostaja minister / 17:53, 25. september

Ena za specialno izdajo Alana Forda ! ( Tarča 24.9.2020)Žnidaršič: g, Krek, ali imate podatke koliko okužb v zadnjem času je iz gostinskih ...

Včerajšnje številke so slabe, daleč najslabše ... / 14:49, 25. september

Še ena začela pametovat?