Kamfest in korona

Letošnje, z novim koronavirusom zaznamovano leto ni zagodlo le šolarjem, turizmu, podjetnikom in vrsti drugih segmentov našega življenja, ampak tudi kulturi in glasbenim festivalom, ki bi se v teh dneh morali vrstiti eden za drugim. Pa se ne.

Industrija glasbenih festivalov je po vsem svetu zaradi pandemije utrpela ogromno škodo. Odpovedanih je bilo več kot 750 festivalov, brez festivalske izkušnje je ostalo trinajst milijonov obiskovalcev, malha festivalske industrije pa je zaradi tega manjša za kar štirinajst milijard evrov, poroča slovensko zagonsko podjetje Viberate, ki se je na izbruh pandemije odzvalo s storitvijo Sick Festivals, seznamom odpovedanih in prestavljenih festivalov.

Slovenska scena je seveda mnogo manjša, a odpovedi dogodkov močno odmevajo tudi pri nas. Zato je bila toliko bolj razveseljiva odločitev organizatorjev tradicionalnega Festivala Kamfest, ki ga v Kamniku organizirajo zagnani člani Kulturnega društva Priden možic, da festival kljub številnim omejitvam – bo. Začel se je v petek in bo trajal vse do 15. avgusta. Seveda pa ni vse tako kot minula leta, saj se morajo organizatorji držati strogih navodil Nacionalnega instituta za javno zdravje. Obiskovalce tako opozarjajo, naj na dogodke ne hodijo bolni, naj si ob vstopu na prizorišče in ob odhodu razkužijo roke, naj vseskozi ohranjajo medsebojno razdaljo in naj uporabljajo zaščitne maske. Vstopnice za dogodke – čeprav so ti povečini brezplačni – si je zaradi omejenega števila obiskovalcev treba zagotoviti vnaprej. Prizorišča so ograjena, prostovoljci Kamfesta uporabljajo zaščitne maske in celo rokavice, razkužila je videti povsod.

A kaj, ko se festival dogaja na prostem, na širšem območju kamniškega mestnega središča, in organizatorji na vse vendarle nimajo vpliva. Številni obiskovalci glasbenikom želijo prisluhniti od daleč, kar pomeni, da je pod odrom resda omejeno število poslušalcev, razvrščenih na primerni razdalji, a le streljaj od ograje se mnogi družijo, veselijo in prepevajo brez kakršnih koli omejitev. Živahno je bilo ta konec tedna tudi ponoči, ko so se uradni dogodki že zaključili, predvsem mladi pa so druženje še malce podaljšali in ob tem pozabili na omejitve, s katerimi si organizatorji festival trudijo narediti varen za vse.

Res škoda bi bilo, če bi se njihov pogum, da festival vendarle izpeljejo in s tem razveselijo številne zabave željne pa tudi glasbenike in druge nastopajoče, katerih nastopi in zaslužki so to poletje prej izjema kot pravilo, ter ves trud, ki ga vlagajo v varnost, izjalovil in pripeljal do novega žarišča bolezni covid-19, zato spoštujmo njihovo delo in se tudi zabavajmo odgovorno.

Oddaj svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 93 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/12

ponedeljek

8/20

torek

8/20

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

DELAVNICE / Škofja Loka, 28. september 2020

Rokodelska doživetja

DELAVNICE / Radovljica, 28. september 2020

Delavnica izdelave copat iz filca

PRIREDITVE / Jesenice, Radovljica, 28. september 2020

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine

DELAVNICE / Škofja Loka, 29. september 2020

Rokodelska doživetja

DELAVNICE / Radovljica, 29. september 2020

Delavnica izdelave copat iz filca

PRIREDITVE / Jesenice, Radovljica, 29. september 2020

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine

IZLETI / Kranj, 29. september 2020

Kolesarski izlet

DELAVNICE / Škofja Loka, 30. september 2020

Rokodelska doživetja

 

 
 

 

 
 
 

V soboto potrdili 159 okužb z novim koronavirusom, umrl en bolnik s covidom-19 / 19:24, 27. september

Umrlo ni 147 bolnikov zaradi korone!!!!!!!!!!! Je pa bil virus prisoten in skrajšal agonijo!!!

Uredili lepotni center / 19:20, 27. september

Je kje objavljen cenik? Vau, kakšne storitve. Pa še svetovanje........ kupi to in to, heheh. Jaz se s tremi frendicami dobim doma. Se pob...

Preplet čipke in fotografije / 19:05, 27. september

Ena sama stara jajca! Vauu, kakšno neverjetno ustvarjanje.
No ja, vsak ima svoje veselje.

Uredili lepotni center / 08:39, 26. september

Primož, da ne bi šel, preč vržen denar.

Ob polletju negativno / 17:56, 25. september

" neizbrani kandidat je namreč vložil tožbo, ker da naj izbrani kandidat ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev."

Trenutno je edini rapisni pogoj, da si član SDS-a !

Pivčevo čaka interpelacija, Hojs ostaja minister / 17:53, 25. september

Ena za specialno izdajo Alana Forda ! ( Tarča 24.9.2020)Žnidaršič: g, Krek, ali imate podatke koliko okužb v zadnjem času je iz gostinskih ...

Včerajšnje številke so slabe, daleč najslabše ... / 14:49, 25. september

Še ena začela pametovat?