Hotel Brdo še kar sameva in nič ne kaže na začetek prenove. / Foto: Tina Dokl

Hotel Brdo še naprej sameva

Potem ko naj bi se po prvotnih načrtih prenova Hotela Brdo začela že lansko poletje, pa vse kaže, da se ne bo niti naslednji mesec, ko je bil predviden zadnji rok za začetek del.

Brdo pri Kranju – Lani spomladi so iz Hotela Brdo odšli še zadnji gostje, kot je bilo predvideno, pa naj bi se nato poleti začela temeljita prenova dotrajane stavbe, ki je bila zgrajena med letoma 1973 in 1975.

Obnovo Hotela Brdo je sicer vlada načrtovala že dlje časa, že prejšnje vodstvo Javnega gospodarskega zavoda (JGZ) Brdo pa je predstavilo načrt temeljite prenove z idejno rešitvijo Arhitekture Krušec iz Ljubljane. Imeli so že gradbeno dovoljenje, pripravljena je bila tudi projektna dokumentacija, načrtovana investicija, ki jo vodi Generalni sekretariat vlade, pa je bila vredna okoli 26,2 milijona evrov.

Lani jeseni je državna revizijska komisija delno ugodila revizijskemu zahtevku in zaradi kršitev zakona o javnem naročanju razveljavila del razpisne dokumentacije. Generalni sekretariat vlade je nato začel nov razpisni postopek, ki pa znova ni uspel, saj so vrednosti ponudb precej presegale zagotovljena sredstva. Tako so se marca odločili, da postopek zaključijo. Kot je nato sredi maja pojasnil novi vršilec dolžnosti direktorja JGZ Brdo Marjan Hribar, so se odločili, da javnega naročila za izvedbo gradbenih del za prvotno izdelani idejni projekt prenove Hotela Brdo ne oddajo, prenovili pa naj bi ga po idejni rešitvi podjetja Esplanada, d. o. o. Do septembra naj bi imeli izvajalca, nekaj manj obsežna prenova pa naj bi bila vredna do osem milijonov evrov. Grad­nja naj bi trajala osem mesecev, odprtje prenovljenega hotela pa je predvideno maja prihodnje leto.

S takšnim načinom dela se niso strinjali v Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenije, kjer so menili, da bi bilo treba izvesti javni natečaj za izbiro najustreznejše arhitekturne rešitve.

Poleg tega sta se prejšnji mesec pritožili tudi dve podjetji, ki sta pri ponovljenem javnem naročilu zahtevali revizijo. Kolektor Koling je nato zahtevek za revizijo v začetku tega meseca umaknil, pri družbi Dema Plus pa sklepa Državne revizijske komisije do včeraj še niso prevzeli.

Kot je nato včeraj povedal direktor Hribar, je Državna revizijska komisija odločila, da je pri razpisu potrebna manjša korekcija, zato bo v naslednjih dneh objavljena dopolnitev razpisa s strani Generalnega sekretariata vlade.

Ne glede na končno odločitev ostaja dejstvo, da se z obnovo mudi, saj naj bi bil hotel prenovljen najkasneje do predsedovanja Slovenije Svetu EU, ki se bo začelo julija prihodnje leto.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

pretežno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

3/17

petek

1/17

sobota

3/21

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

PREDAVANJA / Gorenjska, 24. april 2021

Bralna ura z Nino Kosmač

RAZSTAVE / Tržič, 5. maj 2021

Veder polet v veliki svet – že 120 let

 

 
 

 

 
 
 

V objemu nostalgije / 22:52, 22. april

Iskreno :)

Tudi Begunje se prebujajo / 23:58, 21. april

Begunje z okolico. Prostor, kjer se je čas ustavil. Še Kropa ima več stika s civilizacijo. Vas s svetovno znanim vaščanom in najslabšo dosto...

Sulci privabljajo opazovalce / 07:27, 19. april

Ali bo kdo materialno odgovarjal za napačno odločitev izvedbe del? Pri vseh strokovnjakih, prisesanih na javne denarce, je nepojmljivo, da t...

Vrtičke pri Tušu odstranili / 07:17, 19. april

Sicer se strinjam, da so bili na novo zastavljeni vrtički neprimerni. Bili pa so ravno tako na kmetijskem zemljišču, kot so tisti v neposred...

Jeseniški župan razrešil podžupana / 20:23, 18. april

Pobudo za sežigalnico lahko da vsak. Težava je le v tem, da se bodo takoj dvignile naše nevladne okoljevarstvene organizacije, ki bodo proti...

Marijan Križman pri oskrunjenem spomeniku / 15:37, 17. april

Zavrženo dejanje ja, nekateri s tem nimajo težav, že videno pred, med in po vojni...

Jeseniški župan razrešil podžupana / 12:16, 16. april

Tist k bo dal pobudo in izpeljal projekt za sežig teh smeti z moderno sežigalnico se še ni rodil al kako?
Ni interesa ne na levi ne na desni strani, že vedo zakaj..