Zabavno počitniško druženje / Foto: Tina Dokl

Med počitnicami se zabavajo

V Škofji Loki med počitnicami potekata dva programa Društva prijateljev mladine, Zabavne počitnice in Dobimo se ob pol desetih, počitniške dejavnosti pripravljajo tudi drugi organizatorji.

Škofja Loka – Čeprav je to leto zelo posebno in so številne ustaljene aktivnosti odpovedane, prestavljene ali izvedene v okrnjeni obliki, je v Škofji Loki med poletnimi šolskimi počitnicami vendarle živahno. Društvo prijateljev mladine (DPM) Škofja Loka, ki se je prijavilo na občinska javna razpisa za sofinanciranje otroških in mladinskih programov ter za šport, letos znova izvaja počitniško varstvo Zabavne počitnice, ki je za starše plačljiv, in brezplačne dejavnosti Dobimo se ob pol desetih. Počitniško varstvo, kamor po podatkih Katrin Kopač iz DPM Škofja Loka v povprečju prihaja 14 otrok, je namenjeno otrokom od 1. do 5. razreda, aktivnosti pa vsem osnovnošolskim otrokom. Letos se programu pridružuje od 20 do 25 otrok.

Programa potekata do konca avgusta,za otroke so pripravili številne zanimive aktivnosti, ki potekajo v Loškem muzeju, Duo centru, z animatorji Večgeneracijskega centra Gorenjske, enota Škofja Loka, in strokovnjaki Zdravstvenovzgojnega centra Škofja Loka in Razvojne agencije Sora. Udeležencem so na voljo družabne igre, spoznavajo lepote okolice ter se zabavajo. V programa se lahko vključijo le zdravi otroci s podpisano izjavo o zdravju otroka.

Kako pa je z ostalimi počitniškimi programi v občini? »Večina mladinskih organizacij in organizacij s programi za mlade izvaja predvidene počitniške dejavnosti, v nekatere se lahko vključijo tudi nečlani. Tako so ali bodo izvedeni skavtski, taborniški, športni in MEPI tabori ter odprave, župnije pa bodo predvidoma izvedle oratorije – počitniške tedne za otroke. Novice objavljajo na svojih spletnih straneh in družbenih omrežjih. Organizatorji, ki so odpovedali večje dogodke za otroke (počitniške tabore), bodo pripravili enodnevne programe v okolici Škofje Loke po različnih krajevnih skupnostih v različnih terminih (Familija, Gasilska zveza Škofja Loka),« pojasnjuje Sabina Gabrijel z Občine Škofja Loka. Dodaja tudi, da je otroke še vedno mogoče prijaviti tudi na organizirana letovanja. »Občina Škofja Loka je na javnem razpisu za letovanje osnovnošolskih otrok s socialno in zdravstveno indikacijo izbrala dva ponudnika, in sicer Društvo prijateljev mladine Škofja Loka (Počitnice na morju 2020 in Počitnice v hribih 2020) in Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Škofja Loka, kjer imajo še nekaj prostih mest. Več informacij dobite na njihovih spletnih straneh,« navaja Gabrijelova, ki v imenu občine želi tako otrokom kot tudi staršem aktiven in brezskrben preostanek počitnic!

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/12

ponedeljek

8/20

torek

8/20

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

DELAVNICE / Škofja Loka, 28. september 2020

Rokodelska doživetja

DELAVNICE / Radovljica, 28. september 2020

Delavnica izdelave copat iz filca

PRIREDITVE / Jesenice, Radovljica, 28. september 2020

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine

DELAVNICE / Škofja Loka, 29. september 2020

Rokodelska doživetja

DELAVNICE / Radovljica, 29. september 2020

Delavnica izdelave copat iz filca

PRIREDITVE / Jesenice, Radovljica, 29. september 2020

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine

IZLETI / Kranj, 29. september 2020

Kolesarski izlet

DELAVNICE / Škofja Loka, 30. september 2020

Rokodelska doživetja

 

 
 

 

 
 
 

V soboto potrdili 159 okužb z novim koronavirusom, umrl en bolnik s covidom-19 / 19:24, 27. september

Umrlo ni 147 bolnikov zaradi korone!!!!!!!!!!! Je pa bil virus prisoten in skrajšal agonijo!!!

Uredili lepotni center / 19:20, 27. september

Je kje objavljen cenik? Vau, kakšne storitve. Pa še svetovanje........ kupi to in to, heheh. Jaz se s tremi frendicami dobim doma. Se pob...

Preplet čipke in fotografije / 19:05, 27. september

Ena sama stara jajca! Vauu, kakšno neverjetno ustvarjanje.
No ja, vsak ima svoje veselje.

Uredili lepotni center / 08:39, 26. september

Primož, da ne bi šel, preč vržen denar.

Ob polletju negativno / 17:56, 25. september

" neizbrani kandidat je namreč vložil tožbo, ker da naj izbrani kandidat ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev."

Trenutno je edini rapisni pogoj, da si član SDS-a !

Pivčevo čaka interpelacija, Hojs ostaja minister / 17:53, 25. september

Ena za specialno izdajo Alana Forda ! ( Tarča 24.9.2020)Žnidaršič: g, Krek, ali imate podatke koliko okužb v zadnjem času je iz gostinskih ...

Včerajšnje številke so slabe, daleč najslabše ... / 14:49, 25. september

Še ena začela pametovat?